Vidi košaricu “FOSILNI KAPITAL” je dodano u vašu košaricu.
2052: GLOBALNA PROGNOZA ZA SLJEDEĆIH 40 GODINA - Naruči svoju knjigu

2052: GLOBALNA PROGNOZA ZA SLJEDEĆIH 40 GODINA

Autor: Randers, Jorgen
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 416
Uvez: Meki

41,81 

Opis

Iz knjige:

Znamo ono što želimo znati o tome kako će svijet izgledati kroz četrdeset godina. Međutim, znamo li kako će svijet doista izgledati za četrdeset godina? Upravo je to pitanje na koje Jorgen Randers nastoji odgovoriti u knjizi 2052.

Prije četrdeset godina, Randers je bio jedan od suautora knjige Granice rasta (The Limits to Growth), studije koja se bavila velikim pitanjem kako će ljudi svoj poriv za neograničenim rastom prilagoditi fizičkim ograničenima planete Zemlje. U knjizi 2052, Randers polazi od vlastitog iskustva na području održivosti, globalnih prognostičkih alata i predviđanja – opisanih u knjizi – više od trideset vodećih znanstvenika, ekonomista, futurista, i drugih mislilaca, koja bi nas trebala voditi kroz najizgledniju budućnost.

Iz sadržaja:

I. POZADINA/ Zabrinutost za budućnost/ Pet glavnih pitanja vezanih uz promjenu sustava/ II. MOJA GLOBALNA PROGNOZA:/ Logika moje prognoze/ Broj stanovnika i potrošnja do 252./ Energija i CO2 do 2052./ Hrana i ekološki otisak do 2052./ Nematerijalna budućnost do 2052./ Duh vremena 2052./ III. ANALIZA/ Razmišljanja o budućnosti/ Pet regionalnih budućnosti/ Usporedba s drugim budućnostima/ Što biste trebali učiniti

Dodatne informacije

Godina izdanja

Uvez

Meki

Autor

Randers, Jorgen

Karakter

stručno-popularna

Broj stranica

ISBN

Izdavač