ATLAS GLOBALIZACIJE - Naruči svoju knjigu

ATLAS GLOBALIZACIJE

Autor: Celebrini, Dubravka
Područje: Politologija i diplomacija
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 222
Uvez: Tvrdi

31,85  (239,97 kn)

Da bismo shvatili globalnu krizu, kako bismo je jasno vidjeli te svi zajedno sudjelovali u političkom životu ‘Atlas’ je svijet predočio u kartama, postavio najvažnija pitanja svijeta i pokazao povijest koja se upravo stvara te predočio grafikone i ilustracije koje potiču građansku svijest i ruše mnoge predrasude.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 592 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

PLANET U OPASNOSTI/ NOVA GEOPOLITIKA/ GLOBALIZACIJA, DOBITNICI I GUBITNICI/ SUKOBI KOJI TRAJU/ NEZAUSTAVLJIV USPON AZIJE

O knjizi:

Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele.
Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Cesto je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) medu heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

ISBN

Izdavač

Autor