DIGITALNO DOBA - Naruči svoju knjigu

DIGITALNO DOBA

Masovni mediji i digitalna kultura
Autor: Zgrabljić Rotar, Nada
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 436
Uvez: Meki

27,87  (209,99 kn)

Ovako koncipiran zbornik nije samo funkcionalno udžbeničko i priručničko djelo. Interesantan je i široj intelektualnoj zajednici: znanstvenicima s raznih područja kulture, profesorima i studentima iz medijskih, kulturoloških, novinarskih i srodnih društvenih te, vezano, tehnoloških disciplina, kao i radoznaloj široj kulturnoj javnosti.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1075 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja: 

Predgovor/ Nada Zgrabljić Rotar: Masovni mediji i digitalna kultura/ Hrvoje Stančić: Načela digitalne komunikacije/ Damir Šimunović: Digitalizacija televizije i televizija u interaktivnom okruženju/ Nazif Demoli: 3D i hologramska televizija – znanstveni temelji medijske atraktivnosti/ Damir Hajduk: Digitalizacija lokalnih i regionalnih televizija u Hrvatskoj/ Silvio Šop: Digitalizacija Hrvatskoga radija: mreža Tehnet i servis Radio na zahtjev/Gabrijela Gavran: Tisak u procesu digitalizacije: praktična primjena u novinarstvu/ Stanko Herceg: Digitalna fotografija i profesija fotoizvjestitelj/ Mihaela Majcen Marinić i Simon B. Narath: Digitalna animacija i mogućnosti primjene/ Miran Miošić: Digitalna montaža i postprodukcija/ Ranko Pauković: Digitalizacija zvuka na filmu: „…you ain’t heard nothing yet!“/ Darko Lukić: Medijske tehnologije i kazalište: intermedijalnost i interaktivnost novog kazališta/ Bernard Miočić: Digitalizirano medijsko tržište i odnosi s javnošću/ Pojmovnik/ O autorimaKazalo 

O knjizi (iz predgovora urednice):

Ova je knjiga zamišljena kao doprinos nastojanjima da se medijskoj pismenosti u digitalnom dobu posveti posebna pozornost. Cilj joj je prikazati na koji način nove komunikacijske tehnologije mijenjaju teorijske paradigme i koncepte te kako utječu na tradicionalne medije i profesije. Istražuje nova organizacijska rješenja i medijske prakse kao i ekonomske i kulturološke promjene u javnoj komunikaciji i medijskoj industriji digitalne ere, u kojoj tradicionalni mediji teže integriranim medijima i medijskim izričajima mijenjajući navike publike i profile medijskih profesionalaca.Knjiga je namijenjena znanstvenicima i polaznicima medijskih studija, studentima novinarstva i srodnih društvenih i drugih disciplina, medijskim profesionalcima, kreatorima medijskih politika u tome području i donositeljima odluka kao i široj kulturnoj javnosti. (urednica Nada Zgrabljić Rotar)

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Sveučilište u Zadru

Karakter

udžbenik

Autor

Zgrabljić Rotar, Nada

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN