DUBOKO UČENJE - Naruči svoju knjigu

DUBOKO UČENJE

Primjena umjetne inteligencije u svakodnevnom životu
Autor: Kelleher, John D.
Područje: Digitalne tehnologije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2021
Broj stranica: 284
Uvez: Meki

24,04  (181,13 kn)

Kroz ovaj pristupačan uvod u tehnologiju umjetne inteligencije koja omogućuje računalni vid, prepoznavanje govora, strojno prevođenje te autonomna vozila otkrijte i druge brojne načine na koje duboko učenje omogućuje inovacije i promjene u svim dijelovima suvremenog života

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13444 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Duboko učenje područje je umjetne inteligencije usredotočeno na stvaranje velikih modela neuronskih mreža, sposobnih donositi valjane odluke temeljem dostupnih podataka. Ono je posebice primjereno situacijama masivnih skupova podataka, napučenih složenim podacima. Danas ga za svoje potrebe koristi većina internetskih tvrtki i vrhunskih potrošačkih tehnologija. Između ostalog, Facebook duboko učenje koristi u analizi tekstova internetskih razgovora.

Google, Baidu i Microsoft koriste ga za pretraživanje slika te za strojno prevođenje. Svi moderni pametni telefoni u sebi kriju sustave dubokog učenja; primjerice, ono je sada standardna tehnologija za prepoznavanje govora, ali i za prepoznavanje lica snimljenih digitalnim fotoaparatima. U zdravstvenom sektoru duboko učenje koristi se za obradu medicinskih slika (rendgenske, CT i MRI pretrage) i dijagnosticiranje zdravstvenih stanja. Ono se također nalazi u srcu automobila osposobljenih za samostalnu vožnju, gdje se koristi za lokalizaciju i mapiranje ruta, planiranje i upravljanje vožnjom te opažanje okoline, kao i za praćenje stanja vozača.

Cilj ove knjige je širokom krugu čitatelja omogućiti shvaćanje što duboko učenje jest, odakle dolazi, kako funkcionira, što omogućuje (a što ne) i kako će se ono najizglednije razvijati u sljedećih deset godina. Činjenica da duboko učenje predstavlja skup algoritama i modela znači da njegovo razumijevanje zahtijeva razumijevanje načina na koje ti algoritmi i modeli obrađuju podatke. Slijedom toga, ova knjiga ne izlaže samo opise i definicije; ona također uključuje objašnjenja rada algoritama.

Iz sadržaja:

Predgovor seriji vii

Predgovor ix

Zahvale xi

1 Uvod u duboko učenje 1

2 Konceptualne osnove dubokog učenja 39

3 Neuronske mreže: Gradivni blokovi dubokog učenja 65

4 Kratka povijest dubokog učenja 101

5 Konvolucijske i povratne neuronske mreže 159

6 Učeće funkcije 185

7 Budućnost dubokog učenja 231

Kazalo pojmova 251

Bilješke 257

Literatura 261

Naslovi za daljnje čitanje 267

Kazalo 269

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka