EKOLOGIJA ZAJEDNICA I EKOSUSTAVA

Autor: Šolić, Mladen
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 352
Uvez: Tvrdi

241,50 kn (32,05 €)

Namijenjena studentima iz područja biologije i ekologije mora i morskog ribarstva, ali i ostalima iz primjenjenih znanosti.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 31b3d912a49a Kategorija:

Opis

O knjizi:

Knjiga obrađuje problematiku ekologije najviših sustava ekološke hijerarhije – zajednice i ekosustava. Obrađuje se problematika strukture i razvitka zajednice, ekološke niše, koncepta biološke raznolikosti, trofičke strukture ekosustava, protoka energije i kruženja elemenata, regeneracije hranjiva, te regulacije funkcija ekosustava.

Predmet koji se obrađuje u djelu je od iznimne važnosti s obzirom da je razumijevanje temeljnih načela ekologije zajednica i ekosustava ključno za rješavanje širokog spektra praktičnih problema u nizu disciplina, u prvom redu u održivom gospodarenju živim resursima i konzervacijskoj biologiji čije se strategije temelje na brojnim aspektima izučavanja populacija, zajednica i ekosustava. Za razliku od prijevoda inozemnih djela, u ovom su radu pored najnovijih svjetskih spoznaja s područja ekologije obrađene i specifičnosti u okviru jadranskog ekosustava što svakako pridonosi boljem razumijevanju novih znanstvenih spoznaja.

U knjizi se iznose temeljni koncepti bioloških zajednica i ekosustava kao i kratki povijesni pregled razvoja tih koncepata. Obrađuje se ekologija zajednica i ekologija ekosustava. Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima iz područja biologije i ekologije mora i morskog ribarstva ali i studentima niza primijenjenih znanosti: šumarstva, poljoprivrede, agronomije i sličnih usmjerenja koja se bave zaštitom prirode. Upotpunjena je nizom jednostavnih i životnih primjera.

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka