EKONOMSKA MISAO U STAROM I SREDNJEM VIJEKU - Naruči svoju knjigu

EKONOMSKA MISAO U STAROM I SREDNJEM VIJEKU

Autor: Benić, Đuro; Benić Penava, Marija
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Područje: Ostalo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2021.
Broj stranica: 482
Uvez: Tvrdi

369,00 kn

Knjiga je namijenjena ne samo ekonomistima, već i svima onima koje zanimaju dostignuća pojedinih filozofa i mislilaca općenito, posebno na području ekonomije i gospodarstva u starom i srednjem vijeku te će sigurno biti poticaj za daljnja istraživanja problematike ekonomske misli

Opis

O knjizi:

Ova je knjiga rezultat petogodišnjeg istraživanja povijesti ekonomske misli u starom i srednjem vijeku te je podijeljena u dva dijela – ekonomska misao u starom i ekonomska misao u srednjem vijeku.

Sastoji se od osam poglavlja u kojima se počinje s Biblijom kao izvorom nadahnuća za ekonomsko ponašanje, da bi se zatim kronološki razmotrila ekonomska misao od Mezopotamije do kršćanstva u srednjem vijeku i početku novog vijeka.

Broj bibliografskih jedinica kojima se autori koriste u radu impresivan je – ukupno 373 izvora među kojima je 201 knjiga i 91 članak te 1285 bilješki. S obzirom na kompleksnost i temu rukopisa, dio je teksta tablično oblikovan i bogato ilustriran slikama koje su obilježile to razdoblje, a knjiga je obogaćena i dodatnim digitalnim sadržajima.

Đuro Benić autor je šest sveučilišnih udžbenika, devet srednjoškolskih udžbenika, triju znanstvenih knjiga te je redaktor četiriju knjiga, s objavljenih više od stopedeset znanstvenih radova u zemlji i inozemstvu.

Marija Benić Penava izvanredna je profesorica na odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Njezini su znanstveni i istraživački interesi usmjereni prema proučavanju ekonomske povijesti, ekohistorije, povijesti putovanja i turizma te povijesti svakodnevice s mnogobrojnim objavljenim radovima.

Iz sadržaja:

Prvi dio – Ekonomska misao u starom vijeku

1. Ekonomske ideje i misli u Bibliji

2. Mezopotamija

3. Kina

4. Indija

5. Grčka

6. Rim

Drugi dio – Ekonomska misaou srednjem vijeku

7. Islamska ekonomska misao

8. Kršćanska ekonomska misao

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka