EKONOMSKI POKAZATELJI- smisao ekonomije i ekonomskih pokazatelja - Naruči svoju knjigu

EKONOMSKI POKAZATELJI- smisao ekonomije i ekonomskih pokazatelja

Autor: Stutely, Richard
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 286
Uvez: Tvrdi

26,41  (198,99 kn)

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 357 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Interpretiranje ekonomskih pokazatelja/ Temeljno ustrojstvo/ Mjerenje gospodarske aktivnosti / Rast: trendovi i ciklusi/ Stanovništvo, zaposlenost i nezaposlenost/ Fiskalni pokazatelji/ Potrošači/ Ulaganje i štednja/ Industrija i trgovina/ Platna bilanca/ Valutni tečaj/ Tržišta novca i kapitala/ Cijene i plaće/ Korisne web stranice/ Kazalo/

O knjizi:

Svi su političari izgleda u stanju pokazati kako je njihova stranka bila na vlasti tijekom najbržeg gospodarskog rasta, najvećeg pada nezaposlenosti ili najniže inflacije. Zdrav razum kaže da ne mogu svi biti u pravu. Kako interpretirati takve tvrdnje?
Ova knjiga pokazat će vam kako je moguće manipulirati brojkama u ekonomiji i demonstrirati sve što vam padne na pamet. Što je još važnije, pokazat će vam kako čitati brojke, izabrati one najbolje iz hrpe brojki u medijima i odlučiti što bi one trebale pokazati a bez prethodnog poznavanja ekonomije ili statistike.
Knjiga na razumljiv način tumači ekonomske pokazatelje koji se odnose na mjerenje gospodarskih aktivnosti, fiskalne pokazatelje, investicije, platnu bilancu, valutne tečajeve, tržište novca i kapitala, cijene, plaće i različite industrijske pokazatelje.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Masmedia

Karakter

stručna

Autor

Stutely, Richard

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN