HOMO POLITICUS - Naruči svoju knjigu

HOMO POLITICUS

Politička retorika u teoriji i praksi
Autor: Kišiček, Gabrijela
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2021.
Broj stranica: 184
Uvez: Meki

15,93  (120,02 kn)

Riječ je o knjizi vrlo poticajnih znanstvenih uvida, koja neće biti čitana isključivo u stručnim krugovima, nego će sa velikim zanimanjem biti primljena i kod šire čitateljske javnosti

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13481 Kategorija: Oznake: ,

Opis

O knjizi:

Prvi i osnovni zahtjev koji se stavlja pred političara jest da kulturno, pristojno i civilizirano komunicira u javnosti. To mnogo govori o njegovom odnosu prema drugima, ali i o njemu samome.” Ovom rečenicom je Gabrijela Kišiček sama sažela zašto bi njezinu knjigu trebao pročitati svaki građanin s pravom glasa u Republici Hrvatskoj.

Kišiček, naime, analizirajući javne nastupe aktualnih dužnosnika te onih koji bi to htjeli postati, razotkriva njihov pravi karakter te pozadinu poruka i načina na koji ih šalju. S druge strane, njezina knjiga može biti koristan udžbenik iz retorike svima na hrvatskoj političkoj sceni tako često zasutoj neumjesnim, uvredljivim i promašenim nastupima. Uz niz primjera iz prakse, Kišiček pruža svakom svom čitatelju mogućnost da nauči kako postati dobar govornik.

Gabrijela Kišiček docentica je na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručna suradnica za govor na Novoj TV. Kolumnistica je portala dnevnik.hr i stručna komentatorica političkoga govora za Dnevnik Nove TV. Uz Retoriku i politiku, te niz radova u domaćim i inozemnim časopisima, kao koautorica je objavila i knjigu Retorika i društvo.

Iz sadržaja:

Predgovor 7

1. Moć umijeća javnoga govora 11

2. Izgradnja kredibiliteta 29

3. Vještina argumentiranja 47

4. Djelovanje na emocije 69

5. Humor u javnome govoru 89

6. Govorni stil 105

7. Govorna izvedba 121

8. Epideiktički retorički žanr u politici – inauguracijski govori 149

9. Epideiktički retorički žanr u politici – motivacijski i komemorativni govori 171

Pogovor 183

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka