Akcija!

KAKO POSTATI I OSTATI (NE)SRETAN

Psihologija iracionalnih vjerovanja
Autor: Miljković, Dubravka; Rijavec, Majda
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2004
Broj stranica: 217
Uvez: Meki

120,00 kn (15,93 €)

Iznad svega izuzetno duhovito, čitko, pitko i prekrasnim, normalnim jezikom napisana knjiga, koja nas uz sve pouke koje sadrži može i zabaviti, razveseliti, potaknuti na razmišljanje i pomoći nam da na životna događanja i sebe same počnemo gledati iz neke druge perspektive.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 458 Kategorija: Oznaka:

Opis

Iz sadržaja:

Što su iracionalna vjerovanja (moramo li patiti, kako prepoznati iracionalna mišljenja) / Tipovi iracionalnih vjerovanja (svi me moraju voljeti, moram biti savršen, moram imati potpunu kontrolu) / Iskrivljeno razmišljanje (pretjerano uopćavanje, prebrzo zakjučivanje, emocionalno zakjučivanje) / Što učiniti (prihvatite odgovornost za svoje misli i osjećaje, nemojte očekivati brze promjene…)

Riječ autorice:

-O čemu sad pišete? – već je uobičajeno pitanje koje nam postavljaju prijatelji, poznanici i nepoznanici. O tome kako postati i ostati nesretan, odgovaramo, uz dodatak kako je ovo ne ipak u zagradama, no to, obično, više nitko i ne čuje.
– A, i ja bih o tome mogla (mogao) napisati knjigu! – vrlo je uobičajen komentar. To vjerujemo. Zato smo se mi ipak požurile. No to vas ne treba obeshrabriti! Još ne tako davno, vjerovalo se da većinu emocionalne patnje uzrokuje samo desetak iracionalnih ideja! Kad se to počelo malo bolje istraživati, a i zahvaljujući činjenici da se puno ljudi smatra ilustriranim udžbenikom iracionalnih vjerovanja, došlo se do vrlo racionalnog zaključka: tih je vjerovanja na tisuće. Mi smo izabrale tek dio onih najčešće spominjanih. Naravno, ako ste odlučili biti nesretni, dovoljno će vam biti da iz ovoga našeg izbora odaberete njih par i posvetite se njihovoj detaljnijoj razradi i praktičnoj primjeni. Ako vam ne uspije od prve – trudite se dalje. Reklamacije ne primamo.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

IEP

Karakter

stručno-popularna

Autor

Rijavec, Majda

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN