ČETIRI EUROPSKA GRADA - Naruči svoju knjigu

ČETIRI EUROPSKA GRADA

Kulturološki obzori
Autor: Žmegač, Viktor
Područje: Publicistika - naš izbor
Karakter: znanstvena
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 352
Uvez: Meki

250,00 Kn

Kruna Žmegačeva znanstvenog djelovanja. Subjektivan i objektivan doživljaj Pariza, Beča, Berlina i Praga – emitivnih centara koji su utjecali na hrvatsku umjetnost i kulturu. Priča o gradovima presudnima za naše naslijeđe u kojoj će uživati svi ljubitelji blagoglagoljivosti i povijesti.

SKU: 2069 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Akademik Viktor Žmegač (1929.) profesor je emeritus Sveučilišta u Zagrebu, germanist europskoga glasa, kroatist, muzikolog i književnik. Kao što svojoj bilješci o knjizi primjećuje Krešimir Nemec „…Pariz, Beč, Berlin i Prag su s gledišta hrvatske kulture bili emitivni centri: iz njih su dolazili do nas bitni poticaji u svim područjima umjetnosti i kulture. Ova je knjiga kruna Žmegačeva znanstvenog djelovanja, točka u kojoj se sastaju sva područja njegovih raznolikih zanimanja i kulturalnih sklonosti.”

A evo i što Žmegač piše o svom izboru gradova: „On je subjektivan i objektivan u isti mah. Osoban utoliko što obuhvaća metropole koje su mi pružile nezaboravne doživljaje. Intenzitet iskustva ne može se mjeriti ni danima ni godinama. Objektivnost u izboru još je lakše objasniti. To su gradovi koji su, svaki na svoj način, reprezentativni za europsku prošlost, a nadajmo se i za njezinu budućnost. Prema tom mjerilu mogli bi se u knjizi naći dakako i gradovi poput Rima, Londona ili Sankt Peterburga, no takvo proširenje kosilo bi se s načelom subjektivnosti. Namjera je djela da upozori, u okviru osobnih ograničenja autora, na poveznice i mnoge činjenice koje nisu opća mjesta publicistike. Kao turistički vodič ono je uglavnom neprikladno.”

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ČETIRI EUROPSKA GRADA”

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

Akcija!

KONAVLE U SRCU

Antologija zavičajne konavoske poezije i konavoski rječnik

Novaković, Marija

ANTOLOGIJA NAJBOLJEG

Stihoterapija za menadžere

Tudor, Goran; Tudor, Jadranka

DEGUSTACIJA SLOBODE

Zašto putujemo i kako time mijenjamo svijet

Rostuhar, Davor