RETORIKA I DRUŠTVO - Naruči svoju knjigu

RETORIKA I DRUŠTVO

Autor: Kišiček, Gabrijela; Stanković, Davor
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 142
Uvez: Meki

19,93 

Ova je knjiga namijenjena širokoj publici. Koristit će svakome tko se nađe u situaciji da izrekne stavove, da ih argumentira, da održi govor… No, isto tako bit će od koristi i drugoj strani komunikacijskog kanala jer je namijenjena i svakom čovjeku koji prati događaje u medijima, koji odlazi na izbore, koji sluša druge kad govore i postaje članom publike

Opis

Iz sadržaja:

Retorika i politika/ Retorika i mediji/ Retorika i posao/ Retorika i prigode/ Retorika i čovjek / Kazalo

Iz knjige:

Osnovnoškolski predmet Priroda i društvo neizostavan je dio obrazovanja u nas i jedan od temelja interdisciplinarnog učenja. Od malih nogu, učenici razvijaju svoje intelektualne, emocionalne, moralne i socijalne vještine te se uče ponašanju u skladu s društvenim normama. Stoga smo parafrazom “Retorika i društvo” već samim naslovom željeli istaknuti važnost retorike i uputiti na nekoliko važnih motiva za pisanje knjige.

Prvi je motiv sveobuhvatna prisutnost retorike u svakodnevnom životu suvremenoga čovjeka, zbog čega su uvjeravanje i javno komuniciranje postali sastavni dio svakodnevice 21. stoljeća. Istovremeno, željeli smo istaći važnost retorike u razvoju društva općenito.

Drugi motiv koji se može iščitati iz parafraze školskog predmeta u naslovu knjige jest isticanje važnosti retoričkog obrazovanja. Kako bi pridonio razvoju društva, čovjek mora naučiti uvjeravati, mora naučiti komunicirati i javno govoriti. I što ranije započne, to je uspjeh sigurniji.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Naklada Slap

Karakter

udžbenik

Broj stranica

Uvez

Meki

Autor

,

ISBN