Vidi košaricu “MENADŽMENT MALOG PODUZEĆA” je dodano u vašu košaricu.
SIGNAL I ŠUM - Naruči svoju knjigu

SIGNAL I ŠUM

Autor: Silver, Nate
Područje: Menadžment
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 568
Uvez: Meki

315,00 Kn

Jedna od knjiga godine Wall Street Journala u području publicistike, a govori o informacijama, tehnologiji i znanstvenom napretku.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi

“Izvorna revolucija u informacijskim tehnologijama nije nastupila s mikročipovima već s tiskarskim strojem. Izum Johannesa Gutenberga iz 1440. godine omogućio je da informacije postanu dostupne masama, a eksplozija ideja koju je proizveo imala je nenamjerne posljedice i nepredvidljive učinke. ..”

U prvom, drugom i trećem poglavlju razmatraju se neuspjesi predviđanja vezanih za nedavnu financijsku krizu, uspjehe u bejzbolu, te svijet političkih predviđanja – u kojem su neki pristupi dobro funkcionirali dok drugi nisu. Ova tri poglavlja trebala bi nas potaknuti da razmislimo o nekim od temeljnih pitanja problema predviđanja. Kako možemo primijeniti vlastitu prosudbu na podatke – bez da pokleknemo pred vlastitim predrasudama?

Poglavlja od četvrtog do sedmog usmjerena su na dinamične sustave: ponašanje zemljine atmosfere, koja nam donosi naše vremenske prilike; kretanje njenih tektonskih ploča, što može uzrokovati potrese; kompleksnu ljudsku interakciju koja je razlog za ponašanje američkog gospodarstva; te širenje zaraznih bolesti. Ove sustave istražuju neki od naših najboljih znanstvenika.

Osmo, deveto i deseto poglavlje bave se rješenjima – prvo, upoznajući nas sa sportskim kladiteljem koji koristi Bayesov teorem stručnije od mnogih ekonomista ili znanstvenika, a zatim razmatranjem dvije druge igre, šaha i pokera. Zbog toga što imaju strogo definirana pravila, sportovi i igre predstavljaju dobre laboratorije za testiranje naših vještina predviđanja.

Iz sadržaja

Predgovor

Uvod

Katastrofalni promašaji predviđanja

Jeste li pametniji od televizijskih komentatora

Sve do čega je meni stalo su P-ovi

Godinama nam govorite da je kiša zelena

Očajnički tražeći signal

Kako se utopiti u metru vode

Uzori

Sve manje i manje i manje u krivu

Bijes protiv strojeva

Pokeraški mjehur

Ako ih ne možeš pobijediti…

Klima zdravog skepticizma

Ono što ne znaš, može te povrijediti

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez