LORDOVI FINANCIJA

Bankari koji su slomili svijet
Autor: Ahamed, Liaquat
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 384
Uvez: Tvrdi

334,95 kn (44,46 €)

Uzbudljiva knjiga koja govori o međuzavisnosti financija, politike, znanosti, svjetskih kriza i kaosa različitih vrsta, povoda i posljedicaFinancial Times i Goldman Sachs proglasili su djelo ‘Lordovi financija’ (Lords of Finance) knjigom 2012. godine, a autor knjige Liaquat Ahamed dobitnik je Pulitzerove nagrade.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1030 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja: 

NEOČEKIVANA OLUJA/ Uvod/ Čudan i usamljen čovjek/ Mladi čarobnjak/ Par sigurnih ruku/ Financijski inspektor/ Generali novca/ POSLIJE POTOPA/ Suluda očekivanja/ Ujak Shylock/ Barbarski trag/ / SJETVA NOVOG VJETRA/ Most između kaosa i nade/ Dawesovo otvaranje/ Zlatni ministar/ La Bataille/ Prvi naleti oluje/ Mali gutljaj viskija/ ŽETVA OLUJNOG VJETRA/ U srcu uragana/ Odstranjivanje truleži/ Problemi s magnetnim upaljačem/ Otkočeni top na vrhu svijeta/ Zlatne spone/ POSLJEDICE/ Pijani zlatni standard/ Karavane prolaze/ Epilog 

O knjizi: 

Uz političare, svjetskom financijskom krizom upravljali su financijski eksperti, ponajviše bankari centralnih banaka i vodećih poslovnih banaka na način da su štitili interese vlastitih zemalja. U kakofoniji različitih interesa, uz korištenje dopustivih i nedopustivih metoda, često su se stvarali globalni košmari, regionalne krize i slomovi, uključujući i globalni kolaps svjetske ekonomije od 1929. do 1933. godine.
Svijet tog vremena bio je istodobno kozmopolitski, ali i skučen, u njemu su bili ukorijenjeni nacionalni i rasni stereotipi koji su ostavili duboke frustracije u životu tadašnje, ali i budućih generacija. Neimaština je harala, opća društvena drama je bila izuzetno bolna, a snage koje su mogle utjecati na bitne tokove, bile su zaokupljene partikularnim interesima i zauzele su položaj nezavisnog promatrača.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Masmedia

Karakter

stručna

Autor

Ahamed, Liaquat

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN