Akcija!

qLife ČASOPIS JESEN 2017

Mentorstvo i coaching, Jesen 2017.
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2017
Uvez: Meki

135,00 kn (17,92 €)

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2209 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

O časopisu:

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Što je mentorstvo? Može se kazati da mentorstvo potječe iz grčke mitologije, odnosno iz Homerove ‘Odiseje’. Nakon što je Odisej, kralj Itake, krenuo u rat protiv Troje, malodobnog sina Telemaha i suprugu Penelopu ostavio je u rukama velikog prijatelja Mentora učinivši ga odgovornim za dječakovo obrazovanje, izgradnju karaktera, mudrost odlučivanja i osvještavanje životne svrhe. Mentor je bio učitelj koji je na svoga učenika prenosio iskustva, znanja i mudrosti kako bi ga pripremio na izazove budućnosti u procesu koji je po njemu kasnije nazvan mentorstvo.

Odlučite li se na kretanje u krugu između kvalitetnog mentorstva, coachinga i psihoterapije – i drugih metoda koje se u posljednje vrijeme javljaju na sceni – sigurno ćete osobno rasti. Ponekad će taj razvoj biti brz i konkretan, a ponekad ćete se razočarati. To je normalno i sasvim u redu jer različitim osobama u različitim životnim periodima odgovaraju različiti pristupi i metode. Bitno je ne stati.

Iz sadržaja: 

13
 TEMA BROJA: MENTORSTVO I COACHING, Marko Lučić

17
 VAŽNOST MENTORSTVA U KONKURENTNOM SVIJETU
 Thomas DeLong, John Gabarro i Robert Lees

Pročitajte više o rezultatima sedmogodišnjeg istraživanja uloge mentorstva u tridesetak velikih i malih profesionalnih uslužnih tvrtki (PSF – Professional Service Firms) u koje spadaju odvjetničke, konzultantske i računovodstvene tvrtke, investicijske banke, marketinške agencije, bolnice, sveučilišta i slične organizacije.

35
 MENTORSTVO ZA PREDSJEDNIKE I IZVRŠNE DIREKTORE
 Suzanne de Janasz, Maury Peiperl

U tekstu se propituje fenomen koji posljednjih godina sve više ulazi u mainstream poslovanja: visoko pozicionirani lideri i menadžeri posežu za savjetima vrhunskih lidera - veterana izvan kompanije kako bi brže i efikasnije učili.

47
 MENTORSTVO ZA MILENIJSKU GENERACIJU
 Jeanne C. Meister, Karie Willyerd

Struktura globalnog sustava radne snage dramatično se mijenja pa će tzv. milenijci – odnosno „Generacija Y“ kako ih neki zovu - za nekoliko godina činiti gotovo polovicu svih zaposlenika u svijetu. U tekstu su identificirane četiri vrste programa mentorstva posebno dizajnirane za mlade stručnjake milenijske generacije koji omogućavaju kvalitetno mentorstvo i coaching te skupine djelatnika.

59
 IN MEMORIAM: SIR JOHN WHITMORE
 Marko Lučić

O „Mentorstvu i coachingu“ kao o posebnom broju qLife časopisa počeli smo davno razmišljati, s time da smo se prošle godine definitivno odlučili za objavu u jesenskom broju ove godine. Od prvog dana smo vjerovali kako će intervju s Johnom Whitmoreom – „ocem coachinga u poslovnom kontekstu“ - biti noseći tekst, prava „zvijezda“ broja. Razgovor smo dogovorili za kraj ljeta ove godine, neposredno pred izlazak qLifea. Međutim, na našu veliku žalost nismo dočekali taj trenutak. Početkom svibnja doznali smo tužnu vijest koja nas je duboko potresla: John Whitmore je umro.

73
 MENTORSTVO I COACHING: ODAKLE DOLAZIMO? KUDA IDEMO?
 John Whitmore

Priča iz „prve ruke“ o tome kako je nastao coaching koji će po mišljenju autora uskoro postati sastavni dio obrazovnih programa na svim razinama školovanja te će se koristiti na svim razinama menadžmenta u biznisu, zdravstvu, politici, diplomaciji i drugim područjima.

85
 BUDUĆNOST COACHINGA: JAČANJE NEGATIVNIH TRENDOVA
 Rey Carr

Autor navodi šest trendova koji negativno utječu na stručnu javnost i klijente te osnažuju cinizam i kritičko sagledavanje prakse slabeći ugled coachinga stečen proteklih godina.

103
 IMPLEMENTACIJA COACHING KULTURE
 Douglas Riddle

Brojni lideri širom svijeta sve više shvaćaju da je coaching mnogo više od pukog skupa učinkovitih tehnika. Shodno tomu, sve češće se susrećemo s njihovim nastojanjima da stvore/izgrade organizacijsku kulturu koja će odražavati posebni coaching mindset.

123
 OPASNOSTI EXECUTIVE COACHINGA
 Steven Berglas

U tekstu se razrađuje hipoteza o tome da brojni executive coachevi - koji nisu prošli rigoroznu psihološku obuku – klijentima (pre)često nanose više štete nego koristi.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Karakter

Uvez

Autor

Povezane knjige - Naša preporuka