NULTI BROJ

Autor: Eco, Umberto
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 198
Uvez: Meki

99,00 kn (13,14 €)

Čuveni talijanski pisac radnju ovoga je romana smjestio u novinsko uredništvo u Milanu 1992. Triler je to o novinarstvu i svijetu u kojem živimo, realističan i kada se doima satiričnim, kroničarski, zastrašujući. Uvjerljiva i točna analiza našeg doba.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2112 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Novinarska redakcija kao jazbina iz koje se lansiraju spinovi. Novine pokrenute ne radi informiranja nego radi manipuliranja i diskreditiranja i, najvažnije, zato da bi vlasnik imao idealno oružje za ucjenjivanje moćnijih od sebe i ulaznicu za povlašteni krug gdje se izvrsno zarađuje. Novinar koji hoda zakutcima Milana rekonstruira okolnosti Mušsolinijeve smrti i paranoično ih povezuje s najmračnijim urotama i pokoljima koji su obilježili talijanske “olovne godine” terorizma.

Ljubavna priča dvoje gubitnika, prezrela i nerealizirana pisca i novinarke koja mora konfabulirati o “nježnim prijateljstvima” slavnih, a plače na Beethovenovu Sedmu. Prepoznatljivi je to Eco u kojem autor “Imena ruže” i “Foucaultova njihala”, baveći se nekim od svojih omiljenih tema − mračnim svijetom medijske politike, teorijama zavjere i lažnim mitovima − ispisuje uvjerljivu i, na žalost, točnu analizu našeg doba.

Iz recenzija:

Nulti broj pametna je zagonetka i pravi užitak. Kirkus Revieivs

U ‘Nultom broju’ Eco demonstrira koliko je toga u našem životu, ili našoj povijesti, određeno pričama, bez obzira na to bile one izmišljene ili ne. Na kraju, a da toga nismo ni svjesni, daruje nam alate da se obranimo od podvala, lažnih informacija i teorije zavjere. Pisac kojemu trebamo biti duboko zahvalni.  Il Sole 24 Ore

Profesor Eco ponovo je uspio maskirajući šalu u roman te posluživši se devedesetima kao savršenom metaforom doba u kojem živimo. La Repubblica

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “NULTI BROJ”

Povezane knjige - Naša preporuka