Vidi košaricu “UPRAVLJANJE KVALITETOM” je dodano u vašu košaricu.
OPERACIJSKI MENADŽMENT - Naruči svoju knjigu

OPERACIJSKI MENADŽMENT

Autor: Briš Alić, Martina; Grubišić, Dragana; Kaštelan Mrak, Marija; Martinović, Marija; Prester, Jasna; Vretenar, Nenad
Područje: Poslovanje
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 758
Uvez: Meki

66,23 

Udžbenik je namijenjen prije svega studentima predidiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija iz područja ekonomije koji pohađaju kolegij Operacijski menadžment ili neki srodni kolegij.  Namijenjen je i menadžerima koji  žele dopuniti svoje znanje iz ovog područja.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 13588 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Knjiga je rezultat rada profesora i znanstvenika s vodećih sveučilišta u Republici Hrvatskoj koji se bave operacijskim menadžmentom u području ekonomije. Operacijski menadžment odnosi se na donošenje odluka vezanih za uspješno provedbeno poslovanje svakog poslovnog subjekta bez obzira bavi li se on proizvodnjom proizvoda ili pružanjem usluga. U središtu interesa svakog poslovnog subjekta je upravljanje operacijama jer neovisno o tome događaju li se te operacije u proizvodnji ili uslugama, potrebno je jednako pažljivo donositi odluke kako oblikovati, organizirati i izabrati adekvatne procese i tehnologije.

Svi stručni pojmovi pisani su i obrazloženi su na hrvatskom jeziku te svako poglavlje sadrži pregled stručnih pjmova. Također, većina navedenih primjera vezana je za domaća poduzeća.

Literatura ima brojne primjere riješenih zadataka, kao i zadataka za vježbu koji čitateljima mogu pomoći u razumijevanju, učenju i primjeni stečenih znanja.

Iz sadržaja:

I UVOD………………………………………………………………………………………. 1

1. OPERACIJSKI MENADŽMENT – POJAM, RAZVOJ I ZNAČAJ (Marija kaštelan mrak)…. 3

2. OPERACIJSKA STRATEGIJA I CILJEVI (marija kaštelan mrak]……………………………….. 27

II. OBLIKOVANJE…………………………………………………………………………. 51

3. OBLIKOVANJE U OPERACIJSKOM MENADŽMENTU (marija kaštelan mrak)……………… 53

4. OBLIKOVANJE PROIZVODA I USLUGA (dragana grubišić)…………………………………….. 73

5. IZBOR PROCESA (marija martinovic)……………………………………………………………… 107

6. ANALIZA TOKA PROCESA (jasna Prester)………………………………………………………… 125

7. PROSTORNI RASPORED SREDSTAVA ZA RAD (nenad vretenar)…………………………….. 159

8. TEHNOLOGIJA I ODRŽAVANJE (nenad vretenar)………………………………………………. 191

9. OBLIKOVANJE POSLA (marija martinovic)………………………………………………………. 221

III. KVALITETA………………………………………………………………………….. 253

10. UPRAVLJANJE KVALITETOM (dragana grubišić)…………………………………………….. 255

11. KONTROLA KVALITETE (dragana grubišić)……………………………………………………. 287

IV. PLANIRANJE…………………………………………………………………………. 327

12. PROGNOZIRANJE (martina briš alić)……………………………………………………………. 331

13. PLANIRANJE KAPACITETA (martina briŠ aliĆ)………………………………………………… 395

14. AGREGATNO PLANIRANJE (marija kaštelan mrak)…………………………………………… 433

15. TERMINIRANJE (jasna Prester)…………………………………………………………………… 481

16. UPRAVLJANJE PROJEKTIMA (jasna prester)………………………………………………….. 523

17. UPRAVLJANJE ZALIHAMA U NEZAVISNOJ POTRAŽNJI (martina briš alić)……………. 559

18. UPRAVLJANJE ZALIHAMA U ZAVISNOJ POTRAŽNJI (marija martinovic)……………… 603

19. UPRAVLJANJE REPOVIMA ČEKANJA (martina briš alić)……………………………………. 627

V. POBOLJŠANJA……………………………………………………………………….. 659

20. POBOLJŠANJE OPERACIJA (marija martinovic)………………………………………………. 661

21. OPERACIJSKO SAVJETOVANJE (jasna prester)……………………………………………….. 695

PRILOZI………………………………………………………………………………….. 717

1. PREGLED FORMULA PO POGLAVLJIMA……………………………………………………………. 717

2. POVRŠINE ISPOD NORMALNE KRIVULJE…………………………………………………………. 734

3. KOEFICIJENTI ZA IZRAČUN KONTROLNIH KARATA…………………………………………… 735

4. TABLICA ZA PRERAČUNAVANJE GREŠAKA NA MILIJUN KOMADA U SIGME…………….. 737

POPIS SLIKA…………………………………………………………………………….. 739

POPIS TABLICA…………………………………………………………………………. 743

Dodatne informacije

Autor

, , , , ,

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Povezane knjige - Naša preporuka