POSLOVNO PLANIRANJE, KONTROLA I ANALIZA - Naruči svoju knjigu

POSLOVNO PLANIRANJE, KONTROLA I ANALIZA

Autor: Gulin, Danimir; Perčević, Hrvoje; Tušek, Boris; Žager, Lajoš
Područje: Poslovanje
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 384
Uvez: Meki

33,18  (249,99 kn)

Ukoliko Vas zanima problematika upravljačkog računovodstva, interne kontrole i interne revizije, dobrodošli! ‘Poslovno planiranje, kontrola i analiza’, drugo je izmijenjeno i dopunjeno izdanje ove knjige namijenjeno studenima ekonomskih fakulteta i poslovnih škola te stručnoj javnosti koja se bavi problematikom upravljačkog računovodstva, interne kontrole i interne revizije!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1054 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

MJESTO I ULOGA PLANIRANJA, KONTROLE I ANALIZE U UPRAVLJANJU PODUZEĆEM/ Upravljanje poslovanjem poduzeća/ Planiranje, analiza i kontrola u upravljanju/ SADRŽAJ I IZRADA POSLOVNOG PLANA PODUZEĆA/ Standardni troškovi kao temelj izrade poslovnog plana/ Mjesto i značaj poslovnog planiranja u poslovnim subjektima/ Procesi planiranja i kontrole u poslovnim subjektima/ Poslovni plan poduzeća/ Novčani porračun poduzeća/ Kapitalni proračun/ Ostali koncepti planiranja/ Fleksibilni proračun poduzeća/ INTERNA KONTROLA/ Povezanost planiranja i kontorole kao upravljačkih funkcija/ Kako kontrolirati izvršenje poslovnih planova/ Interna kontrola kao dio sustava internog nadzora/ Interna kontrola kao instrument upravljanja rizicima/ Vrste internih kontrola/ Komponente (struktura) sustava internih kontrola/ Ograničenja internih kontrola/ Interna revizija kao nadzor nad funkcioniranjem internih kontrola/ Upoznavanje i ocjena sustava internih kontrola u procesu revizije financijskih izvještaja/ FINANCIJSKO IZVJEŠTAVANJE I ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA/ Ciljevi financijskog izvještavanja/ Korisnici financijskih izvještaja/ Kvaliteta financijskih izvještaja/ Revizija kao pretpostavka realnosti i objektivnosti financijskih izvještaja/ Analiza financijskih izvještaja/ Godišnje izvješće/ Literatura/ Prilog: Pokazatelji analize financijskih izvještaja

O knjizi:

Poznavanje značajki uže i šire okoline, uz internu analizu samog poduzeća, pretpostavka je za identifikaciju prilika i prijetnji u okolini te stvarnih prednosti i slabosti poduzeća. Rezultati takve analize polazište su za odgovarajuće pozicioniranje poduzeća u okolini i kreiranje njegovih održivih konkurentskih prednosti. U takvim okolnostima, planiranje, kontrola i analiza, kao međusobno povezane i uvjetovane aktivnosti, sastavni su i nezaobilazan dio cjelokupnog upravljačkog procesa. Te aktivnosti su obrađene u ovoj knjiizi kroz četiri poglavlja.

U prvom, uvodnom poglavlju obrađuje se mjesto i uloga planiranja, kontrole i analize u upravljanju poduzećem. Drugo poglavlje posvećeno je sadržaju i izradi poslovnog plana poduzeća. U trećem poglavlju obrađuje se problematika interne kontrole, dok je četvrto poglavlje posvećeno problematici financijskog izvještavanja i analizi financijskih izvještaja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Uvez

Meki

Broj stranica

ISBN

Izdavač

Autor

, , ,