Privatno pravo europske unije- posebni dio

Autor: Grupa autora
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 1054
Uvez: Tvrdi

410,00 kn (54,42 €)

Knjiga Privatno pravo europske unije- posebni dio u deset poglavlja obrađuje najvažnije privatnopravne institute prava Unije koji su značajno odredili razvoj pojedinih grana privatnog prava u hrvatskom pravnom poretku. Cilj je upozoriti na najvažnije europske elemente u pojedinoj grani privatnog prava, a posebno na važnost europske komponente bez koje se ne može tumačiti ni primjenjivati nacionalno privatno pravo.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13604 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Sva su poglavlja u knjizi jednako koncipirana, a svako je poglavlje posvećeno jednom posebnom privatnopravnom području. Pri podjeli poglavlja i određivanja njihova sadržaja korišten je pristup koji se i inače upotrebljava pri proučavanju pojedinih grana privatnog prava na nacionalnoj razini. Takav je pristup odabran da bi se u što je moguće većoj mjeri naglasila neodvojiva povezanost europske i nacionalne komponente u svakoj posebnoj grani privatnog prava.

U svakom poglavlju izlažu se pravni izvori, razvoj, načela, pojedini privatnopravni instituti važni za razvoj posebne grane privatnog prava, pravila o mjerodavnom pravu, usklađenost hrvatskog prava s pravom Europske unije, najvažnije odluke Suda Europske unije. Pritom se ne objašnjavaju opći pojmovi i opći aspekti privatnog prava Unije obrađeni u knjizi »Privatno pravo Europske unije – opći dio« objavljenoj u okviru iste edicije Narodnih novina posvećenoj pravu Europske unije.

Iz sadržaja:

Predgovor…………………………………………………………………………………………………………………VII

Popis presuda, rješenja i mišljenja – abecedni popis (Marko Stilinović)………………………….XXXVII

Popis presuda, rješenja i mišljenja – kronološki popis (Marko Stilinović)………………………..LIII

Popis kratica (Marko Stilinović)…………………………………………………………………………………. LXXIII

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Povezane knjige - Naša preporuka