Akcija!
qLife ČASOPIS PROLJEĆE 2018. - Naruči svoju knjigu

qLife ČASOPIS PROLJEĆE 2018.

Nova znanost liderstva, Proljeće 2018.
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 132
Uvez: Meki

17,92  (135,02 kn)

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2344 Kategorije: , Oznake , , , , , ,

Opis

O časopisu:

qLife kvartalni je stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Časopis nastaje u suradnji portala Quantum21.net te brojnih partnera. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnji zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Iako od početka qLifea pišemo o različitim aspektima promjena u znanosti i umjetnosti liderstva, menadžmenta i organizacijskog razvoja, do sada se nismo odvažili cjelovito ih obraditi u jednoj zasebnoj temi. Razlog tome jednostavan je. Iskreno, plašili smo se uroniti u temu za koju se s pravom može kazati kako je još uvijek nedovoljno istražena, slabo razumljiva i teška. A kako smo već u samom začetku – unatoč tome što smo birali jednostavnije tekstove i teme – okarakterizirani kao „zahtjevan časopis“, procijenili smo da nije vrijeme baviti se kvantnom fizikom, kaosom, strukturama u formiranju, konfiguriranju, zatvaranju i raspadanju, naslućivanjem, prisustvom, povezanošću materije i uma, ljudskom sviješću, primarnim poimanjem, percipiranjem cjelovitog procesa formiranja društvene stvarnosti i sličnim koncepcijama.

Na početku 21. stoljeća nastavljamo upravljati organizacijama uglavnom se oslanjajući na zastarjele slike stvarnosti koje je u 17. stoljeću stvorio genijalni fizičar Isaac Newton da bi ga potom u društvenim znanostima kopirali i slijedili Freud, Lock, Mill i ostali. Prema Newtonovoj slici realnosti – mehanizma velikog stroja vođenog čeličnim linearnim zakonima kauzalnosti koji mu osiguravaju izvjesnost, predvidljivost i kontrolabilnost – Frederic Taylor i Frank Gilbreth stvorili su „znanstveni menadžment“ koji je pokrenuo Industrijsku revoluciju i preoblikovao svijet.

 

Iz sadržaja:

9
TEMA BROJA: NOVA ZNANOST LIDERSTVA, Marko Lučić

13

Liderstvo i nove znanosti, Margaret J. Wheatley

Autorica opisuje nova otkrića na području biologije, kemije, kvantne fizike i teorije kaosa te kako ista utječu na stvaranje novog svjetonazora znanosti liderstva, menadžmenta i organizacijskog razvoja. U tekstu ćete saznati o procvatu nelinearnih mreža i samoorganiziranih sustava, važnosti odnosa i veza – čak i na subatomskoj razini, životu kao ogromnoj međupovezanoj mreži kontinuirane suradnje i participacije te o ključnoj ulozi kaosa u procesu promjene. Njezini originalni uvidi pomažu nam da se s većem sigurnošću i jasnoćom upustimo u izgradnju organizacija novih formi i obilježja.

33

Osvješćivanje „slijepe točke“ liderstva, Otto Scharmer, W. Brian Arthur, Joseph Jaworski, Michael Jung, Ikujiro Nonaka, Peter M. Senge

Legendarni tekst koji je postavio temelje nove znanosti liderstva, menadžmenta i organizacijskog razvoja u 21. stoljeću, nastao je kao sinteza intervjua obavljenih u sklopu zajedničkog projekta SoL-a, Society for Organizational Learning i McKinseyja naziva “Leadership project”, kada su Otto Scharmer, Joseph Jaworski i Adam Kahane razgovarali s vodećim svjetskim stručnjacima na ovom iznimno značajnom, te istovremeno još uvijek nedovoljno istraženom području.

63

Kvantno liderstvo – intervju s Danah Zohar Russ Volckmann

Razgovor osnivača i glavnog urednika „Integral Leadership Reviewa“ sa znanstvenicom, publicistkinjom i poslovnom savjetnicom Danah Zohar koja je svojim djelima – briljantno povezujući otkrića na području kvantne fizike, teorije kaosa i teorije kompleksnosti s „uobičajenim“ situacijama iz prakse – snažno utjecala na stvaranje nove paradigme liderstva.

87

Zatvaranje kruga između materije i uma – intervju s Peterom Sengeom, Claus Otto Scharmer

U razgovoru Clausa Otta Scharmera i Petera Sengea, predvodnika drugačijeg sagledavanja teorije i prakse vođenja organizacija, pronaći ćete mudra promišljanja o ključnim temama liderstva: svjesnoj evoluciji ljudskih sustava, razvijanju mudrosti na institucionalnoj razini, institucionalnoj inteligenciji, povezanosti materije i uma te drugim intrigantnim pitanjima.

115

Osvit sustavskog liderstva, Peter Senge, Hal Hamilton i John Kania

Svijet je danas suočen s brojnim sustavskim problemima koji se ne mogu riješiti tradicionalnim institucijama autoritarne hijerarhijske strukture. Problemi poput klimatskih promjena, degradacije prirodnog okoliša, nestašice vode, nezaposlenosti mladih, siromaštva ili nejednakosti zahtijevaju nove oblike suradnje brojnih organizacija, sektora i država. Shodno tome, u čitavom svijetu danas – više nego ikada ranije – osjeća se potreba zajedničkog djelovanja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Karakter

Uvez

Autor

Povezane knjige - Naša preporuka