Akcija!
QLIFE ČASOPIS – Klasici VI - Naruči svoju knjigu

QLIFE ČASOPIS – Klasici VI

Zima 2019
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 114
Uvez: Meki

17,92  (135,02 kn)

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3378 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

O časopisu: 

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Etičko postupanje lidera vrlo je rastezljiv, multidimenzonalan i kompleksan pojam koji transcendira uobičajeno nezrelo poimanje etike kao fenomena koji uzrokuje, laički rečeno, to „da se svi super osjećaju i da se svi vole“. Iako je takvo stanje „sveopćeg zadovoljstva“ liderovim odlukama možda moguće u slučaju jednostavnih situacija uskog područja utjecaja, porastom razine liderstva etičke odluke linearno postaju sve kompleksnije i teže.

Iz sadržaja:

9
TEMA BROJA: KLASICI VI 
Marko Lučić

 
13
 Izgradnja i jačanje karaktera 
 Joseph L. Badaracco

U nekom trenutku života svi smo se suočili sa situacijama kada su se poslovne obveze i zahtjevi radnog mjesta neočekivano sukobili s našim najdubljim uvjerenjima. U takvim trenucima ne ulazimo u konflikt „ispravno vs. pogrešno“ nego u sukob „ispravno vs. ispravno“. Što god učinili prati nas osjećaj da smo pogrešno postupili.

 

31
Parabola o Sadhuu
Bowen McCoy

Istinita priča o usponu na Himalaju i događajima koji su ga pratili vremenom je prerasla u školski primjer etičke dvojbe koja se izučava na MBA programima relevantnih poslovnih škola.

 

47
Nelson Mandela
Anders Hallengren

Tekst koji dočarava na koji način život jednog posebnog pojedinca dostiže ispunjenje i pretvara se u viziju nacije. Nadahnut mnogih utjecajima – podjednako vlastitim nasljeđem i primjerima drugih revolucionara, pa čak i književnicima ugnjetavača – Nelson Mandela je oblikovao specifičnu viziju čovječanstva kojom je obuhvatio sve ljude, bez obzira na rasu, vjeru, spol, etničku ili vjersku pripadnost te seksualnu orijentaciju, postavši istaknuti primjer ostatku svijeta.

 

69
Mahatma Gandhi 
Mick Yates

Biografska priča o vjerojatno najvećoj osobi dvadesetog stoljeća, a možda i cijelog tisućljeća, Mohandasu Karamchandu Gandhiju kojeg je pjesnik Rabindranath Tagore nazvao „mahatma“ („velika duša“).

 

91
Nasljeđe lidera
Razgovor s Maxom De Preeom
Frances Hesselbein

Pročitajte intervju s legendarnim Maxom De Preeom, dugogodišnjim predsjednikom uprave kompanije Herman Miller, dobitnikom brojnih priznanja i nagrada za liderstvo u poslovnom i civilnom sektoru.

 

103
Kultura predanosti poslu 
Herb Kelleher

Predsjednik uprave Southwestern Airlinesa piše o stilu liderstva kojim je stvorio nevjerojatno uspješnu tvrtku i pobijedio moćne konkurente.

 

113
Razvoj novih lidera u „zajednicama prakse“ 
Margaret Wheatley

Diljem svijeta primjetan je zabrinjavajući trend – strašan nedostatak kvalitetnih lidera i nadarenih profesionalaca. Ugledna autorica u tekstu pokušava odgovoriti na pitanje zašto je tome tako te ponuditi vlastita promišljanja o tome kako brzo i učinkovito razviti novu generaciju osvještenih pojedinaca koji će nas povesti u bolje sutra.


Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez