Akcija!
QLIFE ČASOPIS – Pozitivne devijacije - Naruči svoju knjigu

QLIFE ČASOPIS – Pozitivne devijacije

Ljeto 2019.
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 132
Uvez: Meki

17,92  (135,02 kn)

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3393 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

O časopisu:

qLife kvartalni je stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Časopis nastaje u suradnji portala Quantum21.net te brojnih partnera. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnji zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Jedno od ključnih obilježja tradicionalnog hijerarhijskog mentaliteta kultura je vrlo uskog dijapazona moći kada nekolicina formalnih lidera zadržava za sebe svu moć promišljanja i odlučivanja čime se nesvjesno uništavaju intelektualni, duhovni i emocionalni kapaciteti sustava neophodni za adaptivno prilagođavanje. Čineći tako, u neizvjesnoj borbi s konkurencijom lideri se zapravo oslanjaju na individualne kapacitete uske grupe ljudi umjesto na kolektivne kapacitete cjeline sustava. Tako dolazimo do nevjerojatnog paradoksa: unatoč tome što organizacije troše ogromna sredstva na „razvoj ljudskih potencijala“ zbog tradicionalnog mindseta iste organizacije vlastite ljude nerijetko ništa ne pitaju.

Iz sadržaja:

TEMA BROJA: POZITIVNE DEVIJACIJE
Marko Lučić
11
 Uvod u „Pozitivne devijacije“
 Richard Pascale

Pročitajte uvodni tekst o pristupu „Pozitivnih devijacija“ koji pomaže da prvo osvjestimo, a potom odbacimo ustaljene obrasce funkcioniranja kako bismo se prilikom suočavanja s kompleksnim društvenim problemima koji traže adaptivne promjene usmjerili na tzv. „učinkovite iznimke“ (pozitivne devijacije).

31
 Neuhranjenost djece u Vijetnamu
 Jerry Sternin, Monique Sternin

Američka nevladina organizacija Save the Children (SC) primila je poziv vijetnamske vlade da osmisli posebni program kojim bi se riješio ogromni problem neuhranjenosti djece u siromašnim selima. Autori teksta uputili su se na zadatak u Hanoji te su tamo, boreći se s iznimnim izazovima, sasvim spontano osmislili PD pristup.

67
 Bolničke infekcije
 Jerry Sternin

Nakon što su u bolnici za veterane u Pittsburghu neuspješno iskušavali brojne metode kojima se nastojalo obuzdati zarazu bakterijom MRSA (riječ je o iznimno opasnoj bakteriji koju još nazivaju „zlatni stafilokok“), godine 2006. okrenula se PD pristupu „pozitivnih devijacija“. Tako se Jerry našao na prvim crtama primjene PD-a u organizacijski najkompleksnijem okruženju u kojem je pristup ikada iskušan.

99
 PD proces u Mercku
 Richard Pascale

Merck je zasigurno jedna od najuspješnijih organizacija u sektoru farmaceutike koja vlastite proizvode prodaje u 140 zemalja širom svijeta zapošljavajući pritom čak 60 tisuća ljudi. U tekstu se opisuje implementacija PD pristupa u meksičkoj podružnici Mercka koja se našla u velikim poslovnim poteškoćama zbog loše prodaje lijeka Fosamaxa.

127
 Priručnik za implementaciju PD pristupa
 Richard Pascale, Jerry Sternin, Monique Sternin

Priručnik za implementaciju upoznaje čitatelje s osnovnim PD alatima te uključuje kratki opis osnovnih načela, metodologiju i procese koji su PD intervencije učinili toliko uspješnima. Podjednako je namijenjen liderima, menadžerima i moderatorima. Pomaže im da brzo pokrenu PD procese koristeći pritom četiri osnovna koraka: definirati, determinirati, otkriti i oblikovati.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez