Akcija!

qLife ČASOPIS LJETO 2018

Digitalna revolucija, Ljeto 2018
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 140
Uvez: Meki

135,00 kn (17,92 €)

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.
U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2315 Kategorije: , Oznake , , , , , ,

Opis

O časopisu:

qLife kvartalni je stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Časopis nastaje u suradnji portala Quantum21.net te brojnih partnera. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnji zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

O ovome broju:

Tema o kojoj pišemo u ljetnom broju qLifea odavno već „iskače iz paštete“; stručna javnost, edukacijske ustanove i mediji na dnevnoj razini natječu se u tome tko će što kazati o „digitalnoj transformaciji“ kako bi nam pomogli da se učinkovitije nosimo s promjenama koje nezaustavljivo naviru. A kako je osnovna svrha qLifea pratiti trendove koji utječu na ljude i poslovanje, i mi smo odavno planirali napisati ponešto o tome.

Pa ipak, unatoč jasnoj želji i pritisku uređivačkog odbora broj nikako da se dogodi. Kao glavni urednik svaki put posegnuo bih za nekim drugim sadržajima preferirajući ih u odnosu na predloženi sadržaj kolega. Tako je bilo sve do nedavno, kada sam jednog jutra shvatio da upravo ja – više ili manje nesvjesno – bojkotiram temu! Navedena spoznaja vrlo me iznenadila. U ovih devet godina obično sam bio predvodnik inoviranja i zagovaratelj promjena koji na stranicama uvodnika poziva lidere da se suoče s vlastitim paradigmama i hrabro zakorače naprijed. Što se sada dogodilo? Zašto mi se na spomen „digitalne revolucije“ muti pred očima i diže kosa na glavi? Zašto me preplavljuju neki čudni, loši, osjećaji zatomljenog bijesa koji ne odlaze sve dok svjesno ne preusmjerim misli? Zašto se osoba, koja se nekad ozbiljno bavila računalnim programiranjem, vremenom pretvorila u „tehnološku konzervu“? S tim pitanjima u srcu uronio sam u tromjesečno istraživanje koje prethodi svakom qLifeu nadajući se da ću nakon suočenja s „digitalnim vragom“ pronaći valjane odgovore. Već na početku shvatio sam kako dobar dio nemira proizlazi iz klasičnog straha od promjene kojem smo kao ljudska bića izloženi uvijek kada smo uvučeni u novo, nepoznato i nerazumljivo – u procese koji prijete ustaljenim obrascima življenja i ponašanja napadajući nam prividnu sigurnost. Nema, naime, sumnje kako nam Četvrta industrijska revolucija na pragovima naših ureda i kuća čini upravo to: obećanjima kako će „dramatično izmijeniti sve što znamo i sve čime se koristimo“ u naše živote nepovratno unosi nemir i nervozu. S obzirom na to da ovakve izjave dolaze doslovce sa svih strana, zasigurno itekako utječu na buđenje straha i odbojnosti tjerajući nas na „bježanje“ u sigurnije i poznatije fizičke, mentalne i duhovne domene.

Iz sadržaja:

9

TEMA BROJA: DIGITALNA REVOLUCIJA, Marko Lučić

13

Dobrodošli u Četvrtu industrijsku revoluciju

Klaus Schwab

Trenutačno se nalazimo na početku razdoblja koje na najdubljoj razini mijenja način na koji živimo, radimo i odnosimo se jedni prema drugima. Svojom veličinom, opsegom i složenošću Četvrta industrijska revolucija, odnosno „digitalna revolucija“ kako je neki zovu, ne nalikuje niti jednom povijesnom iskustvu ljudskoga roda.

31

Industrija 4.0: Pročitajte strateški dokument Industrie 4.0 koji je izradila grupa autora okupljena u Acatech – Germany National Academy of Science and Engineering u svrhu osiguranja liderske pozicije njemačkoj industriji proizvodnje strojeva i opreme na globalnom tržištu.

61

Ako niste „digitalni“ ne piše vam se dobro, Mark Raskind

Graham Waller

Knjiga Digital to the Core nastala je kao rezultat opsežnih istraživanja i brojnih razgovora s liderima uglednih svjetskih kompanija i organizacija kao što su, primjerice, Babolat, GE, Ford, Quicken Loans, Publicis, vlada Velike Britanije, Tory Burch, BBVA, indijska politička stranka Bharatia, Janata Party, Tokio Marine Insurance, Seoul National University, Bundang Hospital i druge. U njoj istražujemo tri sile koje najbolje obilježavaju digitalni prodor u različite sfere poslovanja stvarajući potrebu za drugačijim liderstvom u vašem sektoru, kompaniji te općenito u društvu.

81

Obilježja digitalne revolucije: Intervju s Goranom Radmanom

Marko Lučić

U intervjuu s Goranom Radmanom, voditeljem studija eLeadership MBA na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu, pročitajte više o ključnim obilježjima digitalne revolucije koja dramatično mijenja svjetsku globalnu zajednicu te o tome zašto ovakva transformacija nije usporediva s bilo kojim dosad poznatim ljudskim iskustvom.

97

Kulturološki trendovi digitalnog društva

Ilyja Levin

Tekst se bavi obilježjima nastajućeg digitalnog društva koje se može smatrati novim oblikom kulture. Prezentiraju se i pojašnjavaju brojni simptomi digitalnog društva kao, primjerice, brisanje granica i jasne razlike između stvarnog i virtualnog svijeta; brisanje jasnih granica između ljudi, strojeva i prirode; preokret koji je oskudicu zamijenio (pre)obiljem informacija, te pomak koji je primat subjekta zamijenio primatom interakcija.

118

Priče iz budućnosti

Robert Billing

Autor nam kroz intrigantne imaginarne priče oslikava budućnost stvorenu pod utjecajem Četvrte industrijske revolucije kada će brojne nove tehnologije dramatično preoblikovati svakodnevnicu ljudi.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka