ŠKOLA ŽIVOTA - Naruči svoju knjigu

ŠKOLA ŽIVOTA

II. izdanje
Autor: Riemen, Rob
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 189
Uvez: Meki

14,60  (110,00 kn)

Rob Riemen, esejist i kulturalni filozof, kroz razgovor s devetnaestero odabranih svjetskih intelektualaca predstavlja povijest 20. stoljeća.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1239 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Rob Riemen, esejist i kulturalni filozof, utemeljitelj i direktor Instituta Nexus te glavni urednik časopisa Nexus, za knjigu Škola života razgovarao je s devetnaestero pomno odabranih prijatelja diljem svijeta. Riječ je o znanstvenicima, filozofima, glazbenicima, piscima, izdavačima i jednom sindikalistu, ljudima koji su svojim sposobnostima ali i intelektualnim, znanstvenim, političkim ili umjetničkim talentima stekli svjetsku slavu. Svi su prevalili dug i težak životni put, prepun uspona i padova, i u stanju su odgovoriti na središnje pitanje u svim razgovorima u ovoj knjizi: čemu te život naučio?
Uvidi, iskustva i sjećanja koje nam Riemenovi sugovornici prezentiraju zapravo su svojevrsna šetnja kroz europsku i svjetsku povijest dvadesetoga stoljeća, vrijeme kada su odrastali, učili, uspinjali se i postajali slavni. Priče tih devetnaestero životnih putnika, pune sjete, humora, utjehe i nade oslikavaju njihove nezaboravne portrete i prenose nam njihova bogata životna iskustva. Ta jedinstvena skupina ljudi dijeli s nama svoju mudrost stečenu u školi života.
Danas, kada je sve unaprijed programirano i kada je za maštu i kreativnost ostalo tako malo prostora, a svijetom tako snažno dominiraju obožavanje mladosti i vječnoga ostajanja mladim, informacije i tehnologija, devetnaest životnih priča koje je Riemen zabilježio prava su oda starosti, iskustvu, mudrosti i ljubavi prema životu i drugima.

Iz sadržaja:

Uvodna riječ zahvale / Rob Riemen: Škola
života / Jordi Savall / Peter Mayer / Louis Begley / Frido Mann / Bernard Haitink
/ Philippe de Montebello / Benedetta Craveri / Simon Schama / Avishai Margalit
/ Princ el-Hasan bin Talal / Nuria Schoenberg-Nono / Todd Gitlin / Antonio
Damasio / Russell Sherman / David Dubal / André Schiffrin  / Ismail Serageldin / Andreas Landshoff / Toon
Riemen  / O autoru

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Riemen, Rob

Uvez

Meki

Karakter

stručno-popularna

Izdavač

Tim press

ISBN