Sokrat express

Što nas mrtvi filozofi mogu naučiti o životu
Autor: Weiner, Eric
Područje: Ostalo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 332
Uvez: Meki

139,00 kn (18,45 €)

Vlak koji nas vodi tragom velikih filozofa, od stare Grčke do Pariza 20. stoljeća. Kroz odabranih četrnaest filozofa, od vječnog ispitivača Sokrata, cara filozofa Marka Aurelija, Epikura, preko Roussoua, Thoreaua i Schopenhauera i Konfucija, do Nietzchea i Simone de Beauvoir naučite kako živjeti, boriti se i starjeti.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13603 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Ako kao Eric Weiner, nagrađivani novinar, predavač i autor, volite putovanja i intelektualne izazove, sa zadovoljstvom ćete se ukrcati u Sokrat-express, vlak koji nas vodi tragom velikih filozofa, od stare Grčke do Pariza 20. stoljeća. No Weiner putuje, doslovno i misaono, ne samo kako bi zadovoljio znatiželju i vidio okruženje u kojem su stvarali neki od najvećih umova u povijesti – on putuje kako bi otkrio kako možemo danas primijeniti njihovu filozofiju. Zato je odabrao četrnaest filozofa, od vječnog ispitivača Sokrata, cara filozofa Marka Aurelija, Epikura, preko Roussoua, Thoreaua i Schopenhauera i Konfucija, do Nietzchea i Simone de Beauvoir, obuhvaćajući usput i mnoge druge, te se otputio u filozofsku pustolovinu kako bi od njih učio kako ujutro ustati, kako hodati ili biti ljubazan, ali i kako se boriti, starjeti i umrijeti.

Prepuno povijesnih poslastica, uvida i kulturnih referenci, zabavno i često autoironično, no i dubokoumno, britko i eruditski, ovo se štivo može čitati i iz čistog zadovoljstva, iako nudi mnogo više od toga. „Svako je poglavlje kao čokoladna pralina – ukusno i bogato“, primijetio je kritičar Washington Posta. Zato što Eric Winer ne traži znanje, on traži mudrost.

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Povezane knjige - Naša preporuka