TEMPERAMENT - Naruči svoju knjigu

TEMPERAMENT

Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri
Autor: Bennett, Art; Bennett, Laraine
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 280
Uvez: Tvrdi

17,92  (135,02 kn)

Iskusan bračni i obiteljski savjetnik Art Bennett i njegova supruga Laraine pružaju lako razumljivu sintezu klasične mudrosti, suvremene psihologije i katoličke duhovnosti koja omogućuje lakše shvaćanje vlastitoga temperamenta i onoga što on znači u svakodnevnomu životu

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1017 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Svi se mi rađamo s posebnim značajkama vlastite osobnosti. Te osobine ne učimo niti ih biramo, one su dio načina na koji smo sazdani. Još dok se nalazimo u majčinoj utrobi, Bog ne oblikuje samo naše tijelo, on nam također daruje temperament koji tijekom cijeloga našeg života utječe na naše razumijevanje stvari, navodi nas na određene izbore i raspoloženja te služi kao temelj našega moralnog i duhovnog života.

Antički su filozofi razlikovali četiri osnovna temperamenta – kolerik, melankolik, sangvinik, flegmatik – a ta su se četiri temperamenta stoljećima koristila za razumijevanje ljudske naravi. Unutar katoličke duhovnosti shvaćanje temperamenta također ima dugu tradiciju. Ova jedinstvena knjiga nudi nov i vrlo koristan pogled na taj klasični ključ za razumijevanje ljudske osobnosti. Koristeći znanje stečeno tijekom više desetljeća studijskoga proučavanja, duhovnoga života i terapeutske prakse, Art i Laraine pokazuju kako je moguće prepoznati svoj temperament i upotrijebiti ga da ostvarimo životno ispunjenje te postanemo odan supružnik, uspješan roditelj, dobar prijatelj te da intenzivnije živimo duhovni život.

Osim odgovora na pitanje što je to temperament, kao i brzih obrazaca za samotestiranje, ova knjiga donosi i pomoć za bolje razumijevanje temperamenta te utjecaja što ga on ima na duhovni život, ali i ukazuje na načine motiviranja sebe i drugih.

Iz sadržaja:

ŠTO JE TEMPERAMENT?/ PREGLED ČETIRIJU TEMPERAMENATA/ KOJI JE MOJ TEMPERAMENT/ Kolerik/ Melankolik/ Sangvinik/ Flegmatik/ RAZUMIJEVANJE TEMPERAMENTA VAŠEG SUPRUŽNIKA/ Vaš koleričan supružnik/ Vaš melankoličan supružnik/ Vaš sangviničan supružnik/ Vaš flegmatičan supružnika/ RAZUMIJEVANJE TEMPERAMENTA VAŠEG DJETETA/ Vaše kolerično dijete/ Vaše melankolično dijete/ Vaše sangvinično dijete/ Vaše flegmatično dijete/ RODITELJSTVO I KOMBINACIJE RODITELJ/DIJETE/ Koleričan roditelj/ Sangviničan roditelj/ Melankoličan roditelj/ Flegmatičan roditelj/ KAKO MOTIVIRATI SEBE I DRUGE/ Načela motiviranja/ Motiviranje kolerika/ Motiviranje melankolika/ Motiviranje flegmatika/ Motiviranje sangvinika/ OTKRIVANJE VAŠEG SEKUNDARNOG TEMPERAMENTA/ TEMPERAMENT I DUHOVNI ŽIVOT/ Duhovni život kolerika/ Duhovni život sangvinika/ Duhovni život melankolika/ Duhovni život flegmatika/ INDIKATOR TEMPERAMENTA

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručno-popularna

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

Autor

,

ISBN

Izdavač