TIHI ZOV AUSTRALIJE - Naruči svoju knjigu

TIHI ZOV AUSTRALIJE

Mudrost zaboravljene kulture stare 50000 godina i njena poruka ljudima današnjice
Autor: Morgan, Marlo
Područje: Publicistika & biografije
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 236
Uvez: Meki

99,00 kn

Tihi zov Australije potajno je postao besteseler nakon što ga je autorica sama objavila, a prenosi jedinstvenu, pravovremenu i moćnu poruku za cijeli ljudski rod govoreći da nije prekasno spasiti svijet od uništenja naučimo li poštovati sva živa bića i živjeti u skladu sa Zemljom!

Opis

Prikaz knjige:

Ova je knjiga bajka – koliko jednostavna i željena, toliko nestvarna i nedokučiva. Nakon čitanja … pročitat ćete je još jednom … i razmišljati – kako je naš život silno kompliciran, vođen vrijednostima koje u suštini ne čovjeka ne mogu učiniti sretnim. Suprotno! Knjiga romansirana pripovjest liječnice koja se odazvala pozivu jedne od nomadskih skupina Aboridžana, prastarog australskog plemena, da s njima putuje na njihovu hodočašću kroz Australiju dugom tri mjeseca. Prvih se dana liječnica u šoku odricala svojih starih navika i standarda i polako prihvaćala ronbizonski život u prirodi koji se svakom zapadnjaku čini besmislen. Materijalne vrijednosti su joj ubrzano prestajale biti vrijedne i gubile svaki pravi značaj u njezinoj glavi. Od osobnih stvari nije imala ništa, na sebio je imala samo grubo tkanu (nešto kao) haljinu. I to se pokazalo sasvim dovoljnim. Nešto joj je drugo svakim danom postalo sve važnije i draže jer ju je u tren oslobodilo opterećujućih starih normi, borbi za status, napetosti, briga, konkurencije, nesigurnosti s kojima se tipični „moderni” zemljanin 20. svakodnevno nosi. Putujući kroz pustinju spoznala je da jednostavni život može biti prepun svakodnevnog smijeha, igre, učenja, solidarnosti i pažnje prema prijatelju i zajednici… Sve ovisi što čovjek izabere. Začudili su je jednostavni postupci „primitivnih” domorodaca; od prirode su tog dana uzimali samo onoliko koliko im je trebalo za preživljavanje, nakon premještanja logora, iza sebe bi počistuili sve, da se nije moglo prepoznati da je tu ikada itko bio, koristili su biljke i životinje kao Božji poklon… Aboridžani nisu slavili rođendane (jer – čemu slaviti starenje), ali su zajedničkom svečanošću slavili svaki osobni napredak i razvoj člana zajednice. Po rođenju¸ roditelji bi djetetu davali privremeno ime, da bi, po odrastanju, „vlasnik” sam sebi birao trajnije životno ime, ime koje je uvijek odražavalo osobnost, vještine…, „sadržaj” vlasnika (u skupini su tako bili i Majstorica Švelja, Tragač, Dobra slušateljica…).

Na kraju putovanja, kad je skupina stigla do mora i obavila svoju specijalnu misiju (koju – to pročitaje sami u knjizi), srodivši se s puninom života Praaustralaca, ali i spoznavši sebe do kraja, autorica sa žaljenjem pomislila: „Kako sam bila sretna!?”

Po povratku u svijet bijelih ljudi, kojem je pripadala, svjedokinja Margot napisala je knjigu „Tihi zov Australije”. Prenijela je poruku čovječanstvu, da ima drugačijih, možda i boljih puteva. Održala je na tisuće predavanja, napisala mnoge članke, postala propovjednik jednostavnijeg, svrhovitijeg života. Njezina je knjiga ostala svjetski popularna i mnogo godina nakon objave.

Zbog trajnih aktualnih poruka modernom, globaliziranom građaninu, još će dugo takvom ostati. Čitat ćete je s uživanjem.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mozaik knjiga

Karakter

popularna

Autor

Morgan, Marlo

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN