TRŽIŠTE KAPITALA - Naruči svoju knjigu

TRŽIŠTE KAPITALA

Autor: Gračan, Tomislav
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 511
Uvez: Meki

50,17  (378,01 kn)

Prvi dio knjige sadrži priručnik u kojem obrađujem Zakon o tržištu kapitala. Tekst priručnika po svojoj strukturi uglavnom prati strukturu samog Zakona, no u pojedinim dijelovima malo se razilazi kako bi omogućio čitatelju jednostavnije i logičnije razumijevanje tih cjelina. U priručniku je zakonski tekst obrađen zajedno s pravilnicima i mišljenjima regulatora, kako bi se dobila šira slika i razumjelo značenje pojedine odredbe. Sastavni je dio ove knjige i CD na kojem se, osim priručnika i samog Zakona, nalaze i svi pravilnici koje je donijela HANFA vezano za tržište kapitala te sve direktive i uredbe uključene u Zakon, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 974 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U pisanju priručnika, kao što je već uobičajeno za ovu vrstu publikacija, korišteni su i stručni radovi malobrojnih autora koji su se bavili ovim područjem. Drugi dio knjige sadrži autorski pročišćeni tekst Zakona o tržištu kapitala, čime se sadržaj priručnika upotpunjuje i daje čitatelju mogućnost provjere navoda iznesenih u priručniku kroz tekst samog Zakona.
Sastavni je dio ove knjige i CD na kojem se, osim priručnika i samog Zakona, nalaze i svi pravilnici koje je donijela HANFA vezano za tržište kapitala te sve direktive i uredbe uključene u Zakon, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.
Dakle, ova knjiga – osim autorskog teksta priručnika – sadrži i sve propise koji se odnose na tržište kapitala, a uređena je na pristupačan i pregledan način koji omogućava jednostavan pristup upoznavanju sa sadržajem Zakona te ostalim propisima značajnim za primjenu Zakona.
Knjiga je namijenjena svim sudionicima domaćeg tržišta kapitala, profesionalnim i malim ulagateljima, izdavateljima, investicijskim društvima i kreditnim institucijama, tržišnim operaterima i nadzornicima, a dobro će poslužiti i studentima te pojedincima koje, zbog stručnih ili drugih razloga, zanima djelovanje tržišta kapitala.

Iz sadržaja :

1. Priručnik – Zakon o tržištu kapitala.
2. Zakon o tržištu kapitala (NN br. 88/08, 146/08, 74/09. Na snazi od 01.01.2009.)

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

priručnik

Uvez

Meki

Autor

Gračan, Tomislav

Broj stranica

ISBN

Izdavač