UBER - Naruči svoju knjigu

UBER

Kako preko taksija zagospodariti svijetom?
Autor: Lashinsky, Adam
Područje: Poduzetništvo
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 198
Uvez: Meki

13,14  (99,00 kn)

U današnje vrijeme svatko može u džepu imati nešto nevjerojatno: brz i jednostavan način pozivanja potpunog stranca koji će vas odvesti gdje god želite. To omogućuje internetska platforma Uber, koja mijenja svijet kao što su ga ranije mijenjali Microsoft, Apple, Google, Amazon, Facebook i slične kompanije.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

O knjizi: 

Internetska platforma Uber je revolucionirala način na koji funkcionira taksi prijevoz u gradovima. Osnovna ideja bila je jednostavna: riječ je o programu koji je moguće instalirati na svakom pametnom telefonu, a on dopušta korisniku da naruči prijevoz koji ne mora nužno biti standardna vožnja taksijem, nego će po vas doći automobil koji može voziti bilo tko u ugovornom odnosu sa kompanijom Uber. Aplikacijom se spajaju ljudi koji imaju vozilo sa onima kojima treba prijevoz, a vožnja je jeftinija od standardnog taksija i plaća se putem interneta. Na temelju te ideje i te koncepcije stvorena je kompanija Uber, danas jedna od najmoćnijih internetskih kompanija na svijetu. Iza ovog revolucionarnog koncepta prijevoza nalazi se čovjek začuđujuće biografije.

Ova knjiga donosi dvije priče, jedna o Uberovom meteorskom usponu, druga o velikim ambicijama njegovog osnivača i prvog izvršnog direktora, ambicijama koje su bile veće od života. Prije nego što je osnivač Ubera Travis Kalanick postao poznat kao javno lice Ubera njega su omalovažavali jer je bio otrcano obučen, brbljavi lažni poduzetnik grubih manira i megalomanskih ambicija. Kao što su to bile i ostale ikone Silicijske doline, na primjer, Steve Jobs i Elon Musk, on je uvijek usredotočen na sljedeću razornu inovaciju i sljedeći prostor koji će osvojiti.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka