Vidi košaricu “UPRAVLJANJE ENERGIJAMA SUSTAVA (Natural management)” je dodano u vašu košaricu.
UPRAVLJANJE KVALITETOM S POZNAVANJEM ROBE - Naruči svoju knjigu

UPRAVLJANJE KVALITETOM S POZNAVANJEM ROBE

Autor: Andrijanić, Ivo; Bošnjak, Mirko; Buntak, Krešimir
Područje: Kvaliteta
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 215
Uvez: Meki

24,39 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 1095 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Knjiga je nastala kao rezultat bogatog praktičnog iskustva i rada trojice autora u području suvremenog menadžmenta kvalitete robe i poznavanja robe u procesu od njezine proizvodnje do konačne potrošnje.

Obradom problematike kvalitete robe i utjecaja kvalitete na mogućnost stavljanja robe u promet na domaćem i međunarodnom tržištu prvi put se u našoj stručnoj ekonomskoj literaturi nastojalo praktično obraditi područje infrastrukture kvalitete koja je ključ bilo koje integracije u globalne gospodarske tijekove. Pritom su korištena praktična dostignuća razvijenih zemalja, bez kojih je nemoguće zamisliti i ostvariti odgovarajuću razinu konkurentnosti vlastitog poduzeća na međunarodnom tržištu.

Knjiga je namijenjena ponajprije ekonomistima – trgovcima, ali i mladim kadrovima iz drugih profesija koji se bave ili se žele baviti robnim prometom i menadžmentom kvalitete robe.

Iz sadržaja:

Predgovor/ 1. UVOD/ Prvi dio: UPRAVLJANJE KVALITETOM/ 2. POJMOVNO ODREĐENJE KVALITETE/ 2.1. Pojam kvalitete/ 2.2. Upravljanje kvalitetom/ 2.3. Kontrola kvalitete/ 2.4. Osiguranje kvalitete/ 2.5. Karakteristike i ocjena razine kvalitete/ …/ 3. INFRASTRUKTURA KVALITETE/ 3.1. Pojam infrastrukture kvalitete/ 3.2. Razvoj nacionalne infrastrukture kvalitete/ 3.3. Osnove normizacije/ 3.4. Definicija i klasifikacija normi, važnost i korist njihove primjene/ 3.5. Međunarodne organizacije za normizaciju/ …/ 4. EKONOMIJA KVALITETE/ 4.1. Ciklus nastajanja kvalitete proizvoda/ 4.2. Kvaliteta proizvoda s aspekta konstrukcije i konformnosti/ 4.3. Ekonomija kvalitete konstrukcije/ 4.4. Troškovi kvalitete/ 4.5. Ekonomija kvalitete konformnosti/ …/ Drugi dio: POZNAVANJE ROBE U TRGOVINI/ 5. OSNOVE POZNAVANJA ROBE U TRGOVINI/ 5.1. Dobro, proizvod, roba/ 5.2. Podjela robe/ 5.3. Oblikovanje proizvoda – robe/ 5.4. Tehnologija proizvodnje/ 5.5. Identifikacija proizvoda po EAN sustavu/ …/ 6. CARINSKA TARIFA/ 6.1. Robne skupine po odsjecima Carinske tarife/ 6.2. Opća pravila za primjenu Harmoniziranog sustava/ 7. AMBALAŽA I PAKIRANJE ROBE/ 7.1. Pojam i definicija ambalaže/ 7.2. Osnovne funkcije ambalaže/ 7.3. Razvrstavanje ambalaže prema materijalu izrade/ 7.4. Podjela ambalaže prema osnovnoj funkciji/ 7.5. Elementi kreiranja ambalaže/ …/ 8. SKLADIŠTENJE, UPRAVLJANJE ZALIHAMA ROBE, INVENTURE/ 8.1. Skladištenje i rukovanje robom/ 8.2. Klasifikacija skladišta/ 8.3. Skladišta robnih rezervi/ 8.4. Skladištar – funkcija, odgovornost i djelokrug rada/ 8.5. Zalihe i upravljanje zalihama robe/ …/ 9. POSTUPANJE S OPASNOM I LAKO POKVARLJIVOM ROBOM U TRANSPORTU I SKLADIŠTU/ 9.1. Klasifikacija opasnih proizvoda/ 9.2. Podjela opasnih tvari/ 9.3. Označavanje i pakiranje opasnih tvari, ploče za označavanje vozila za prijevoz opasnih tvari/ 9.4. Opasni otpad – nastanak i postupanje/ 9.5. Baselska konvencija o kontroli međugraničnog prometa opasnih i ostalih otpada i njihovom odlaganju/ …/ 10. TRGOVANJE ROBOM NA MEĐUNARODNIM AUKCIJAMA I BURZAMA/ 10.1. Trgovanje robom na međunarodnim robnim aukcijama/ 10.2. Trgovanje robom na robnim burzama/ Popis ilustracija i tablica/ Literatura/ Kazalo

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Broj stranica

Uvez

Meki

Autor

, ,

ISBN

Izdavač