Akcija!
VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE POSLOVANJA S OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA - Naruči svoju knjigu

VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE POSLOVANJA S OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA

Autor: Bijelić, Mile; Santini, Guste
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 162
Uvez: Meki

10,62  (80,02 kn)

Savjet jest da se ne riskira više nego što se može eventualno izgubiti: ono što se može izgubiti bez većih ekonomskih posljedica ne bi trebalo osiguravati, a ono što prelazi tu visinu trebalo bi prenijeti na osiguravatelja!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1097 Kategorija: Oznaka:

Opis

Iz sadržaja:

Predgovor/ 2. Uvod u osiguranje/ 2.1. Što je osiguranje (definicija osiguranja)/ 2.2. Zadaci (svrha) osiguranja/ 2.3. Ekonomske osnove poslovanja osiguravatelja/ 2.4. Kratak pregled razvoja osiguranja/ 2.5. Što čini tržište osiguranja/ 2.6. Tržište osiguranja u Europskoj uniji/ 2.7. Tržište osiguranja u Hrvatskoj/ 2.8. Čime se mjeri razvijenost osiguranja u nekoj zemlji/ 3. Tko se može baviti poslovima osiguranja/ 4. Poslovanje osiguravatelja/ 4.1. Pravo osiguranja/ 4.2. Propisi koji uređuju područje ugovora o osiguranju/ 4.3. Neke odredbe Zakona o obveznim odnosima koje uređuju područje ugovora o osiguranju/ 4.4. Autonomni propisi osiguravatelja/ 5. Podjela poslova osiguranja/ 6. Načini osiguranja koji se koriste u praksi/ 7. Upravljanje rizicima i izrada programa osiguranja/ 8. Koje osnovne vrste osiguranja mogu fizičke osobe građani sklopiti/ 9. Kako i koja pokrića izabrati kod naprijed navedenih osiguranja/ 9.1. Osiguranje kuće (ili etažnog stana) od požara i nekih drugih rizika/ 9.2. Osiguranje poljoprivrednog gospodarstva/ 9.3. Osiguranje obrta od raznih rizika/ 9.4. Osiguranje od provalne krađe i razbojstva/ 9.5. Osiguranje stvari kućanstva/ 9.6. Obvezno osiguranje automobila od odgovornosti prema trećima (autoodgovornost)/ 9.7. Osiguranje automobila od rizika kaska (auto kasko)/ 9.8. Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (nezgode)/ 9.9. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje/ 9.10. Putno životno osiguranje/ 9.11. Životno osiguranje/ 10. Izrada kućnog proračuna/ 11. Utvrđivanje prioriteta pri izboru osiguranja/ 12. Kako izvrštiti izbor osiguranja/ 13. Kako izabrati osiguravateljsku zaštitu/ 14. Kako pribaviti ponude od osiguravatelja i kako izabrati najpovoljnijeg osiguravatelja/ 15. Koliko bi iznosila godišnja premija osiguranja/ 16. Što treba učiniti osiguranik kakda nastane osigurani slučaj/ 17. Što treba učiniti osiguravatelj kada primi prijavu štete/18. Kako izraditi odštetni zahtjev osiguravatelju/ 18.1. Utvrđivanje uzroka štete/ 18.2. Utvrđivanje štetom pogođene stvari (ili stvari)/ 18.3. Utvrđivanje opsega oštećenja za svaku stvar posebno/ 18.4. Izračun visine štete za svaku stvar posebno/ 18.5. Izračun odštete/ 18.6. Izračun osiguranine/ 18.7. Što mora sadržavati odštetni zahtjev/ 18.8. Značaj izrade i slanja odštetnog zahtjeva/ 19. Stanje pričuve šteta i šteta u sudskim sporovima protiv osiguravatelja/ 20. Ponašanje osiguravatelja kod likvidacije šteta odnosno isplate osigurnine

O knjizi:

Ovaj vodič vodi vas u interesantni svijet osiguranja, nudeći jednostavna objašnjenja i informacije koje će vam koristiti, bilo da ste odabrali koja osiguranja ćete zaključiti ili to namjeravate tek učiniti. Uz obilje živopisnih ilustracija, aforizama, izreka, i filozofskih misli koji prate tekst, vjerujemo da će vam biti zanimljiv za čitanje. Namijenjen je pojedincima ili obiteljima da preuzmu odgovornost za svoj život i da budu informirani kako pristupiti donošenju odluka o osiguranju. Izbor i kupovanje određenih osiguranja je vrlo složeno i ovisi od vrlo mnogo čimbenika. Pitanja osiguranja nastojali smo koliko god je to bilo moguće prikazati na jednostavan način tako da čitatelj NE GUBI PREVIŠE VREMENA proučavajući područje pojedinih osiguranja već da dobije samo osnovne smjernice. Pisana je na popularan način i u njoj je predstavljeno samo najosnovnije iz odabranih vrsta osiguranja kako bi poslužila kao VODIČ potencijalnim osiguranicima. Knjiga je poziv svim onim potencijalnim osiguranicima da počnu konstruktivno razmišljati o ekonomskoj zaštiti putem osiguranja i da ne dođu u situaciju kada im se dogode štete na imovini, iz raznih vrsta odgovornosti i na osobama kako te štete pokriti. Jedina prava ekonomska zaštita od eventualnih budućih šteta je OSIGURANJE, no za osiguranje treba izdvojiti novac za premiju osiguranja. Ako pojedinac ili obitelj nisu spremni ili nemaju novac za premiju osiguranja, moraju biti svjesni da preuzimaju rizik NA SEBE i ako im se slučajno dogode velike štete da će doći u vrlo tešku ekonomsku situaciju odnosno može im doći u pitanje čak i egzistencija. Iz ove knjige može se saznati samo najvažnije o zaključivanju pojedinih  osiguranja i posebno kako naplatiti osigurninu od osiguravatelja kada se dogodi osigurani slučaj. Najvažnije je zaključiti kvalitetno osiguranje kada se isto PRVI PUTA zaključuje. Autori Vodiča pokušali su se postaviti na stranu pojedinca ili obitelji i savjetovati kako prvenstveno PRVI PUTA pristupiti zaključivanju pojedinih osiguranja i realizaciji zaključenih ugovora o osiguranju.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Rifin

Karakter

stručno-popularna

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN

Autor

,

Povezane knjige - Naša preporuka