ŽIVOT NA NAŠEM PLANETU

Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti
Autor: Attenborough, David
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 260
Uvez: Tvrdi

189,00 kn (25,08 €)

U svojoj najnovijoj knjizi, najutjecajniji svjetski prirodoslovac svjedoči o klimatskoj krizi, prognozira što će se događati do kraja 21. stoljeća ako se prema prirodi nastavimo ponašati onako kako smo to dosad činili te predlaže rješenja za ispravljanje pogrešaka i modele novog suživota s planetom

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13389 Kategorija: Oznake: ,

Opis

O knjizi:

Planet Zemlju dijelimo s ostalim živim svijetom – to je najfantastičniji sustav za održavanje života koji se može zamisliti, nastao tijekom mnogih milijardi godina. Kada bi opadala bioraznolikost, kolebala bi se i stabilnost planeta – te su dvije pojave međusobno povezane. Dakle, kako bismo naš planet ponovno učinili stabilnim, moramo mu vratiti bioraznolikost, baš ono što smo mu oduzeli. To je jedini izlaz iz krize koju smo sami stvorili. Svijet ponovno moramo učiniti divljim, poručuje u svojoj novoj knjizi Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti David Attenborough, britanska televizijska zvijezda i jedan od najutjecajnijih svjetskih prirodoslovaca.

“Imam 94 godine. Moj je život bio uistinu nevjerojatan. Tek sada doista razumijem koliko nevjerojatan. Kao mladić imao sam osjećaj da se nalazim u divljini i doživljavam netaknut prirodni svijet, ali bila je to samo iluzija. Tragedija našeg vremena zbiva se svuda oko nas – jedva primjetno, iz dana u dan, gubimo divljinu našeg planeta, njegovu bioraznolikost. Svjedočio sam tom propadanju. Život na našem planetu moje je svjedočanstvo i vizija budućnosti. To je priča o tome kako smo počinili svoju najveću pogrešku i kako je još uvijek, ako odmah nešto poduzmemo, možemo ispraviti. Imamo još jednu, posljednju priliku da sebi stvorimo savršen dom i obnovimo predivan svijet koji smo naslijedili. Sve što je potrebno jest volja da to učinimo.”

Iz sadržaja:

UVOD Naša najveća pogreška 7

PRVI DIO Moje svjedočanstvo 13

DRUGI DIO Sto nas čeka? 127

TREĆI DIO

Vizija budućnosti: Kako svijet ponovno učiniti divljim 147

ZAKLJUČAK Naša najveća prilika 229

Rječnik pojmova 237

Zahvale 251

Kazalo imena i pojmova 253

 

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka