BURZOVNO POSLOVANJE-TERMINSKA TRGOVINA - Naruči svoju knjigu

BURZOVNO POSLOVANJE-TERMINSKA TRGOVINA

Autor: Baković, T.; Brizar, B.; Lazibat, Tonći
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 204
Uvez: Tvrdi

299,00 Kn

SKU: 355 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

Iz sadržaja:

RAZVOJ TERMINSKE TRGOVINE/Općenito o terminskoj trgovini/Povijesni razvoj i osnovni pojmovi burzovnog poslovanja/ Obračunska blagajna burze/ Kako započeti terminsko trgovanje/ STRATEGIJE TRGOVANJA NA TERMINSKOM TRŽIŠTU/ Jednostrane špekulacije/ Rasponske špekulacije ili spread/ Arbitraža/ Hedging/ Opcije/ Napredne strategije trgovanja opcijama/ Opcijski hedging/ Leaps opcije/ FUNDAMENTALANA i TEHNIČKA ANALIZA CIJENA NA TERMINSKIM TRŽIŠTIMA/ Fundamentalana analiza cijena/ Tehnička analiza cijena/ Razlike između tehničke i fundamentalne analize/ PSIHOLOGIJA TERMINSKOG TRŽIŠTA/ Aplikacija psihoanalitičke teorije i teorije učenja/ Terminsko trgovanje/ Nekoliko prijedloga i praktičnih primjera za uspješno terminsko trgovanje/ PRIKAZ NAJPOZNATIJIH SVJETSKIH BURZI/ Chicago Bord of Trade (CBOT)/ New York Merkantile Exchange (NYME)/ Tokyo Grain Exchange (TGE)/ Kansas Cyty Board of Trade/ HRVATSKE BURZE/ANALIZA PRIMJENE TERMINSKE TRGOVINE U HRVATSKOM GOSPODARSTVU/ Opis uzorka analiziranih hrvatskih poduzeća/ Poznavanje i primjena terminske trgovine od strane hrvatskih poduzeća/ Utjecaj primjene terminskog trgovanja na poslovni rezultat hrvatskih poduzeća

O knjizi:

RECENZIJA – Prof.dr.sc. Ivan Lovrinović – redoviti profesor, Ekonomski fakultet Zagreb

Knjiga “Burzovno poslovanje – terminska trgovina” predstavlja osvježenje u stručnoj literaturi koja se odnosi na područje burzovnog poslovanja, a posebice terminske ugovore. Naime, razvoj tržišta kapitala u Hrvatskoj je još u svojoj prvoj fazi pri čemu stručna i široka javnost nije dovoljno upoznata sa svim aspektima burzovnog poslovanja, a posebice terminskim ugovorima. Uobičajena praksa izvršenja transakcije bila je vezana za spot tržište. Autori stoga naglašavaju značaj terminske trgovine u strategiji upravljanja rizicima.

Knjiga “Burzovno poslovanje – terminska trgovina” predstavlja vrijednost i korisno djelo iz područja burzovnog poslovanja i upravljanja rizicima, jer su terminski ugovori samo dio koncepta hedginga koji uvijek predstavlja traženje kontraparta ili razlike u bilanciranju novčanih tokova. Ona je kao takva korisna za studente ali i za sve one koji se na bilo koji način bave ovom problematikom.

RECENZIJA – Prof.dr.sc. Zoran Kovačević – izvanredni profesor, Ekonomski fakultet Zagreb

Knjiga “Burzovno poslovanje – terminska trgovina” predstavlja jedan koncepcijski konzistentan rukopis, pisan jasnim i razumljivim stilom koji na pregledan i sistematičan način obrađuje aktualne probleme burzovnog poslovanja i terminske trgovine. Temeljna vrijednost knjige je u tome što autori područje burzovnog poslovanja obrađuju uzevši u obzir najnovije trendove i novine u području, koje se u domaćim hrvatskih prilikama izrazito slabo koristi. Knjiga je zahvaljujući izrazito razumljivome stilu pisanja namijenjena ne samo studentima ekonomskih fakulteta, već i najširoj zainteresiranoj javnosti, a ona se uslijed najnovijih događanja na Zagrebačkoj burzi ekspanzivno povećava.

Zbog svih navedenih razloga mislim da će ova knjiga biti izvrstan udžbenik studentima ekonomski orijentiranih studija, te da će korisno poslužiti i poslovnim ljudima koji se susreću s problematikom terminske trgovine i zaštitite od rizika.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Znanstvena knjiga

Karakter

stručna

Autor

Baković, T.

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN