Poslovna knjižara UM

M.E.P. d.o.o., Zagreb – vodeći u svojem poslu još od 1991.

Tvrtka M.E.P. d.o.o, Zagreb, Ulica grada Vukovara 226G, utemeljena je još 1991. godine. M.E.P. je poznato i ugledno ime u razvoju menadžmenta, poslovnoj edukaciji, nakladništvu, distribuciji poslovne literature, promicanju univerzalnih ljudskih vrijednosti te zagovaranju društveno odgovornog poslovanja i održivog života u javnosti.

Sve M.E.P.-ove uloge:

M = management
E = education
P = publishing

 • M.E.P. je specijalizirana tvrtka za poslovni i osobni razvoj zaposlenika.
 • M.E.P. je iskusna tvrtka s dugom tradicijom od 1991. godine.
 • M.E.P. je jedina specijalizirana tvrtka u RH za distribuciju poslovne literature, najveća je poslovna knjižara u regiji.
 • M.E.P. ima u ponudi sve poslovne naslove koje su tiskani u RH.
 • M.E.P. je objavio oko 100 naslova poslovne literature, među kojima je njih 20-ak u većoj ukupnoj nakladi od 2000 primjeraka i više puta reprintiranih.
 • M.E.P. u svojem sastavu ima i Hrvatski centar poslovne knjige, prvu hrvatsku poslovnu knjižaru.
 • M.E.P. je pokretač i podupiratelj široke afirmacije društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) i održivog razvoja u RH, utemeljitelj inicijative DOBRA HRVATSKA i portala www.odgovorno.hr.
 • M.E.P. je vjerni prijatelj pojedincima i tvrtkama.

      Afirmirani MEP-ovi brendovi: 

 1. Hrvatski centar poslovne knjige, Ulica grada Vukovara 226G
 2. Knjiga-planer Učinkoviti menadžer i MEP poslovni rokovnik
 3. Poslovna inicijativa za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) i održivog razvoja u RH – DOBRA HRVATSKA
 4. Portali www.manager.hr, www.knjižaraum.hr, www.odgovorno.hr, www.ucinkovitimanager.hr.

M.E.P-ova filozofija i misijska izjava

Misija M.E.P-a je aktivno, sustavno i dugoročno zagovaranje te potpora menadžerima i zaposlenima u njihovom poslovnom i osobnom rastu zasnovanom na univerzalnim pozitivnim vrijednostima.

M.E.P afirmira filozofiju stalnog napretka, cjeloživotnog učenja, timskog rada, tijesne suradnje izvršitelja poslova i rukovoditelja, zdravog života na poslu, skladnog suživota s prirodom, demokratskih odnosa i humanosti na poslu.

M.E.P. – promotor suvremenih poslovnih znanja kod menadžera i zaposlenika / sektori djelovanja

Tvrtka je utemeljena 1991. godine te se bavi djelatnostima poslovne edukacije, nakladništva, distrubucije poslovne literature te promocije društvenih vrijednosti. U nakladničkom portfelju ima skoro 100 objavljenih naslova poslovne literature, najčešće hitova, u više dotisaka. M.E.P je objavio knjige vodećih domaćih i svjetskih stručnjaka za menadžment, marketing, komunikaciju i sl.

U sektoru edukacije M.E.P. je od 1992. do danas organizator višemjesečnog ili godišnjeg usavršavanja, seminara i radionica u mnogo poduzeća u RH i BiH.

Od 2003. godine M.E.P. u svojem sastavu ima Hrvatski centar poslovne knjige, prvu i najveću poslovnu knjižaru u Jugoistočnoj Europi, s cjelokupnom hrvatskom ponudom poslovnih naslova, više od 1300 (2016.) – www.manager.hr

M.E.P.-ov brend je godišnja knjiga-planer Učinkovit menadžer, afirmirana publikacija koja izlazi već 24 godine, okuplja 50 autora-članova tima, 14.000 čitatelja i cca 250 tvrtki-kupaca.

M.E.P. – promotor i poticatelj društveno odgovornog poslovanja (DOP) i održivog razvoja

M.E.P. je istaknuti promotor društveno odgovornog poslovanja i poznat je po vlastitim, višegodišnjim projektima koji su usmjereni na djelovanje prema zajednici. Trajno afirmirajući DOP, M.E.P. u svojoj uspješnici, knjizi – planeru Učinkoviti menadžer, prepoznaje, ističe i educira javnost.

Svake godine se u Učinkovitom menadžeru, od 2014. na ovamo, iznose DOP primjeri dobrih praksi iz tvrtki (po 12-20 primjera).

M.E.P. je dobitnik godišnje nagrade Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) za dobru praksu DOP 2016. Dobitnik je i velike povelje Hrvatskog društva za kvalitetu 2008. godine.

Tvrtka je organizirala i nekoliko konferencija dobre prakse DOP-a. U jesen 2013. organizirala je veliku konferenciju s 200 sudionika.

Na portalu www.odgovorno.hr dosad (podatak lipanj 2017.) je objavljeno preko 100 DOP priča iz prakse. Poslovna inicijativa DOBRA HRVATSKA službeno okuplja 22 tvrtke i ustanove, dok se suradnja odvija s preko njih 100.

M.E.P. na mnoge načine podupire više projekata u korist općeg dobra

M.E.P. djeluje na odgovoran način provođenjem niza konkretnih akcija u društvu – u statusu pokretača ili sudionika. Pokrovitelj je djelovanju udruga u području zaštite okoliša i održivog razvoja te u obrazovnim i odgojnim aktivnostima s mladima:

 • pokrovitelj je Udruzi MijelomCRO za podršku oboljelima od zloćudne bolesti multiplog mijeloma. Osigurava joj sve uvjete za djelovanje: prostorije, opremu, logistiku i volonterski rad;
 • od 2013. odupiratelj je radionice Tri dana bez ekrana – s ciljem osvješćivanja mladih o opasnostima prevelikog korištenja mobitela, TV-a, Interneta, u organizaciji Udruge Cinaz, Zadar;
 • od 2010. pokrovitelj je i donator manifestacije Dan s knjigom u ruci u Srednjoj upravnoj školi, Zagreb, kada svi učenici i osoblje u školu donose svoju omiljenu knjigu;
 • od 2014. podupiratelj je likovnih radionica Srednje škole za primijenjenu umjetnost, Zagreb. Istaknuti likovni radovi mladih talenata redovito se objavljuju u Učinkovitom menadžeru.