OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Pri ulasku u web shop dobit ćete ponudu Registracija ili Prijava, čime dobivate status:
1) Trajni korisnik,
2) Gost, jednokratni kupac

Registracija podrazumijeva pohranu vaših podataka u sustav što vam donosi razne benefite, a najvažnije – automatsko popunjavanje obrasca kod vaše naredne kupovine. Registracija se uvijek može povući. Registracija nije obavezna za slučaj kupnje.

Vaša prijava je obavezna kod svake kupnje.

Na našim stranicama uživat ćete zaštitu privatnosti sukladno sljedećim naputcima i uvjetima.

Osobni podatak

Osobni je podatak svaka informacija koja se odnosi na identifikaciju osobe (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.)

Svrha prikupljanja

Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na Internet trgovini knjizaraum.hr te kako bismo vas informirali o postojećim i novim sadržajima, te kako bismo vas upoznali s našim proizvodima i uslugama.

Podaci koje prikupljamo

Pristup Internet trgovini knjizaraum.hr je slobodan i ne traži se registracija. Ukoliko se odlučite za registraciju, možete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti (spremati svoju listu želja, predbilježiti se za primanje obavijesti putem newslettera, sudjelovati u nagradnim igrama i natječajima itd.). Davanje osobnih podataka je dobrovoljno. Ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za vaše sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Prilikom vaše registracije možemo tražiti sljedeće osobne podatke: vaše korisničko ime, lozinku i adresu elektroničke pošte. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke ukoliko to želite.

Od osobnih podataka koje obavezno tražimo prilikom registracije i one koje dobrovoljno unesete, ostalim korisnicima (i registriranim i neregistriranim) neće biti vidljivi, osim odgovornim zaposlenicima naše tvrtke.

Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

Internet trgovina knjizaraum.hr prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03) i drugih propisa važećih u Republici Hrvatskoj.

Vaša privola

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo samo na temelju vaše privole – slobodno dane i izričite suglasnosti da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima registracijom i korištenjem web stranice, prikupljamo i koristimo u svrhu određenu ovim pravilima. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na Internet trgovini knjizaraum.hr.

Čuvanje osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke čuvamo u elektroničkom obliku te primjenjujemo odgovarajuće mjere i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima portala ne bi neovlašteno pristupalo.

Ankete i upitnici

Povremeno na našim stranicama provodimo ankete, istraživanja, upitnike i sl. Podatke koje prikupimo na taj način smatramo povjerljivima te ih koristimo isključivo za potrebe Internet trgovine knjizaraum.hr.

Uvod

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića na knjizaraum.hr

knjizaraum.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić “treće strane”.

knjizaraum.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. knjizaraum.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga M.E.P. d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa M.E.P. d.o.o., prikazuju oglase M.E.P. d.o.o. na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

 

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najvišeg sigurnosnog standarda industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

NARUČIVANJE I PLAĆANJE

Knjige se naručuju elektroničkim obrascem na našoj web stranici. Ukoliko na našoj web stranici prvi puta naručujete knjige, potrebni su vaša prijava ili registracija. Slijedite upute.

Ukoliko trebate neku informaciju o izboru naslova koristite alat „chat“ ili nas nazovite na telefon 01/5509805. Ukoliko nemamo odmah potrebnu vam informaciju, potrudit ćemo naći je i brzo vam se javiti.

Za olakšano slaganje narudžbe na raspolaganju su vam alati „lista želja“ i „košarica“.

Čemu plaćati više! Provjerite da li je vaša željena knjiga trenutačno na nekoj od akcija na ikoni „Akcije“.

Prijavite se na naš newsletter koji daje posebne obavijesti o svakoj novoj akciji, kao i o novitetima.

Linkanjem na ikonu košarice dobivate informaciju o knjigama koje su predviđene za kupnju.

Ukoliko odaberete naslove  koje smatrate zanimljivima, spremite ih u ikonu „lista želja“.

Linkanjem na ikonu „želje“ dobivate informaciju o knjigama koje su ušle u vaš širi izbor kao potencijalne za kupnju, te informaciju o preostalim knjigama koje nisu nabavljene, a nekoć su bile stavljene u košaricu.

Ovisno o vrijednosti knjiga u pošiljci poštarina iznosi:

  • 35 kn za narudžbu do uključivo 600,00 kn
  • Za narudžbu veću od 600,00 kn – poštarina GRATIS!
  • Ako preuzmete knjigu u knjižari Zagreb – poštarine nema!

Ukoliko pošiljku dođete sami preuzeti u poslovnici u Zagrebu, poštarina se ne naplaćuje.

Za isporuke u RH obračunava se uprosječeni iznos poštarine, bez obzira na udaljenost destinacije.

Virman – za pravne subjekte kojima je potreban R1 račun. Nakon primitka vaše narudžbe primit ćete predračun (faksom ili e-mailom). Po primitku službene bankovne registracije o vašoj uplati šaljemo pošiljku i R1 račun. Ovaj način plaćanja mogu koristiti i osobe koje naručuju iz inozemstva.

Pouzeće – naručene knjige plaćate pri preuzimanju pošiljke. Dodatni trošak za plaćanje pouzećem je 8 kn, što se obračunava unaprijed i ispisuje na uputnici.

Kreditna kartica. Visa, MasterCard®, Maestro, Diners. Pri plaćanju koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. Pri unosu podataka o vlasniku kartice ne koristite hrvatska slova s kvačicom. Vaša kartica će se teretiti u trenutku kad je narudžba spremna za isporuku. Putem e-maila bit ćete obavješteni o svakom koraku u procesu plaćanja.

Opća uplatnica – Netbanking, pošta, banka. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu putem e-maila dostavljamo ponudu s podacima za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.).

Molimo da uplatu izvršite u roku od pet radnih dana po primljenoj ponudi. U slučaju kasnijeg plaćanja vrijede uvjeti koji su postali službeni nakon isteka danog roka (cijena robe, poštarina…).  Po isteku roka ne jamčimo vam da će knjiga biti na rasploganju (u zalihama).

Plaćanje narudžbi iz inozemstva moguće je platiti kreditnom karticom ili putem banke prema ponudi koju ćete dobiti od nas. Troškovi poštarine, rok i drugo iskazuju se i dogovaraju posebno iskazuju, ovisno o Vašem slučaju. Ne postoji mogućnost pouzeća za dostave u inozemstvo.

DOSTAVA I PRIJEM ROBE

Po primitku Vaše uplate i dogovorene vrsta dostave, rok isporuke je u pravilu 3 do 8 dana.

Izuzetci: mogući su drugačiji rokovi u vrijeme godišnjih odmora i blagdana, posebnih okolnosti i sl., o čemu može biti dana opća informacija na portalu, kao i u našoj neposrednoj komunikaciji s vama.

Neki naslovi neće možda biti dostupni – privremeno ili trajno. Možda ih nema na zalihama, ili su u fazi dotiska ili su rasprodani. Istražit ćemo slučaj i predložiti moguće rješenje.

Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti sve naručene naslove, realizirat ćemo narudžbu u dijelu koji je moguć. Za naslove koji nisu isporučeni u prvoj dostavi kontaktirat ćemo vas o našoj novoj spremnosti za eventualnu naknadnoj isporuku – telefonom ili e poštom. Isporuku neisporučenih naslova možete uvijek otkazati.

Ukoliko niste dobili naručenu robu u roku 10 dana, svakako nas kontaktirajte. Možda se narudžba ili pošiljka zagubila.

Pri preuzimanju pošiljke u obvezi ste obaviti kontrolu količine i ispravnosti robe. Za reklamacije vrijedi rok od 3 dana od prijema robe. Poduzet ćemo sve da zajedno otklonimo problem, u razumnom roku po vašoj prezentaciji dokaza i sporazumu.

Ukoliko ne preuzmete pošiljku vašom odgovornošću i ista nam se vrati, nova dostava podrazumijeva za Vas nove troškove.

S obzirom na specifičnost knjige nije moguć povrat ili zamjena nakon preuzimanja.

U slučaju tehničke neispravnosti ili krivo dostavljene robe (krivi naslov, manjak u količini, oštećenje) odmah po vašoj dojavi e malom ćemo reagirati i ispraviti nedostatak.

Vaše prigovore, kao i pohvale i prijedloge, podnosite na adresu kontakt@knjizaraum.hr.

Kontaktirat ćemo Vas oko detalja dostave. Isporuka slijedi po primitku plaćanja. Uobičajeni rok isporuke od prijema Vaše uplate je 5-8 dana. Sve detalje vezano za dostavu određuju se sukladno slučaju.