IZVEDENICE - Naruči svoju knjigu

IZVEDENICE

Autor: Orsag, Silvije
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 616
Uvez: Tvrdi

367,50 Kn

SKU: 359 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

Iz sadržaja:

POJAM I VRSTE IZVEDENICA/TERMINSKI UGOVORI/ OSNOVNE STRATEGIJE S ROČNICAMA/ ZAMJENE/ OPCIJE/ VREDNOVANJE OPCIJA/ OSNOVNE STRATEGIJE S CALL OPCIJAMA/ OSNOVNE STRATEGIJE S PUT OPCIJAMA/ STRATEGIJE RASPONA/ KOMBINACIJE/ OTKUPLJIVOST IZVEDENICA/ KONVERTIBILIJE/ VARANTI/ OPCIJSKI PRISTUP DIONICAMA/ STVARNE OPCIJE/ OPCIJSKI TRETMAN

O knjizi:

Izvedeni financijski instrumenti mogu se podijeliti u dvije velike skupine. Jednu čine financijski instrumenti koji mijenjaju karakteristike neke druge financijske tražbine, a drugi financijski instrumenti koji daju mogućnost akcije s (vezanom) imovinom za koju su sastavljeni.
Upravo su opcije oni specifični financijski instrumenti koji su u zadnje vrijeme pridonijeli boljem razumijevanju vrijednosti sadržanih u očekivanim novčanim tokovima realne ili financijske imovine, ali i u mogućnosti akcije sadržane u znanju, dobrom glasu, tehnologiji, posebnim okolnostima ili pak nesavršenostima financijskih i drugih tržišta. Zbog toga je u ovoj knjizi najveći prostor posvećen upravo opcijama, a opcijska teorija vrijednosti korištena je i za opisivanje različitih situacija, između ostalog, i provedenih procesa pretvorbe i privatizacije.

Izvedenice su se pojavile kao svojevrsni rezultat namjere da se unaprijedi trgovina. Njihov posebno naglašeni razvoj, odnosno svojevrsna eksplozija značaja, javlja se sastavljanjem izvedenica na financijsku imovinu na način da je većina današnjih financijskih inovacija nastala tako da su se iz emisije i prometa vrijednosnim papirima u temeljnom obliku – dionice i obveznice – razvili izvedeni vrijednosni papiri, derivativi, odnosno izvedenice. Najveći broj vrsta tih izvedenih vrijednosnih papira odnosi se na buduće akcije glede stjecanja ili otuđivanja neke imovine, odnosno na promjenu kvalitete nekoga financijskog odnosa.

-ulomak iz knjige

Dodatne informacije

Godina izdanja

Autor

Orsag, Silvije

Izdavač

Hrvatska udruga financijskih analitičara

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

Karakter

stručna

ISBN