TKANJE ŽIVOTA - Naruči svoju knjigu

TKANJE ŽIVOTA

Autor: Krizmanić, Mirjana
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 155
Uvez: Meki

5,18 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 715 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

OSNOVNA POPUDBINA/ O bolnim događajima/ O vanjskome izgledu/ O roditeljima/ RASKRIŽJA/ O zanimanju i radu/ O odabiru životnog partnera/ O pogrešnoj upotrebi riječi/ O proročanstvu koje samo sebe ispunjava/ O braku/ O „pokusnom braku”/ O vraćanju u prošlost/ PROŠLOST, SADAŠNJOST, BUDUĆNOST/ Ovdje i sada/ O međuljudskim odnosima/ O razlikama među partnerima/ O prijateljstvu/ O slušanju samih sebe/ O primanju i pružanju pomoći/ RAZLIKE MEĐU LJUDIMA U SREĆI I ŽIVOTNOM ZADOVOLJSTVU/ O negativnim i pozitivnim emocijama/ O smrti bližnjih/ O bolesti/ O religioznosti/ O razočaranjima/ O stresu/ O neuspjesima/ (…)/ USPOREĐIVANJE S DRUGIM LJUDIMA/ O ponašanju/ O ogovaranju/ O zavisti/ O toleranciji/ O smislu za humor (…)
O knjizi:
Tkanje života, priručnik prof. dr. Mirjane Krizmanić jedan je od odgovora hrvatskih psihologa na brojne strane, mahom američke, psihološke priručnike u kojima se nude univerzalni, iako nerijetko potpuno neprimjenjivi recepti za sreću.
Ovaj self-help priručnik ne nudi recept, već pokušava „otvoriti vrata do boljega razumijevanja onoga što nas čini sretnima i zadovoljnima, što nam uljepšava život i čini ga vrijednim življenja”.
Sve ono što smo dobili na početku, kao i okolina u kojoj smo se rodili, može nam štetiti i koristiti ovisno o tome što ćemo sami učiniti s tim. Te danosti koje su zajedničke svima nama možemo slikovito zamisliti kao osnovicu tkanja na kojem ćemo sami tkati tkanje svog života.
Možda su neke početne niti malo tanke, možda nam se ne sviđa boja nekih drugih, ali to tkanje uvelike je u našim rukama, samo što to moramo najprije prepoznati, a zatim naučiti tkati što ijepšu i bogatiju tkanicu.
To je posao na kojemu možemo raditi do kraja života, mijenjajući boje i uzorak tkanja, uživajući u skladu koji gradimo između sebe i drugih ljudi, prirode i svijeta.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Uvez

Meki

Broj stranica

Karakter

stručno-popularna

Izdavač

Profil multimedia

Autor

Krizmanić, Mirjana