Akcija!
VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE PODUZETNIŠTVA - Naruči svoju knjigu

VODIČ ZA RAZUMIJEVANJE PODUZETNIŠTVA

Autor: Bebek, Sandra; Guste, Santini
Područje: Poduzetništvo
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 140
Uvez: Meki

10,62 

Ovaj vodič vodi vas u uzbudljivi svijet poduzetništva, nudeći jednostavna objašnjenja i poruke koje će vam koristiti, bilo da već imate ili tek želite imati vlastito poduzeće. Uz obilje živopisnih ilustracija, aforizama, izreka, i filozofskih misli koji prate tekst, vjerujemo da će vam biti zanimljiv za čitanje!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 1096 Kategorija: Oznaka:

Opis

Iz sadržaja:

Predgovor/ 1. Osnove i značajke poduzetništva/ 1.1. Pojmovno određenje poduzetništva/ 1.2. Pravni oblici registriranja poduzetništva/ 1.2.1. Karakteristike mkalih poduzeća/ 1.3. Prednosti i nedostaci poduzetništva/ 1.4.  Poduzetnik/ 1.4.1. Vrste i tipovi poduzetnika/ 1.4.2. Poduzetnička sposobnost/ 1.5. Ključni faktori za uspješno vođenje malog poduzeća/ 2. Od ideje do profita/ 2.1. Početak od nule/ 2.1.1. Poslovni plan/ 2.1.2. Odabir imena i lokacije poduzeća/ 2.1.3. Osnivanje – postupak i troškovi registracije/ 2.1.4. Financiranje – vlastiti kapital naspram tuđeg kapitala/ 2.1.5. Likvidacija poduzeća/ 3. Vođenje i razvoj malog poduzeća/ 3.1. Poslovno planiranje/ 3.1.1. Faze procesa planiranja/ 3.2. Organiziranje i rukovođenje/ 3.3. Računovodstvo i financije/ 3.3.1. Financijska izvješća/ 3.3.2. Analiza financijskih izvješća/ 3.4. Marketinške aktivnosti/ 3.4.1. Marketinški splet/ 3.5. Porezne obveze i prava u poduzetništvu/ 3.6. Sustav upravljanja kvalitetom/ 3.7. Upravljanje rizikom i osiguranje/ 4. Na kraju zapamtite – vaše poduzeće nije vaš život

O knjizi:

Vodič je strukturiran tako da slijedi uobičajeni poduzetnički put, posvećujući posebnu pažnju njegovoj početnoj fazi, jer tek nakon registriranja poduzeća ili osvajanja prvih kupaca nastaju pravi problemi i dileme. Neke od njih uspjet ćete riješiti zahvaljujući velikom trudu i naporu, neke zahvaljujući talentu ili znanju, no s najvećim brojem tih problema nećete se znati uspješno nositi. Ovaj vodič nudi vam provjerene odgovore o tome kako trebate razmišljati o sebi i o svom poduzeću i koje su to aktivnosti koje će omogućiti preobrazbu vašeg poduzeća u učinkovitu organizaciju.

Kao dobar prijatelj, ovaj vodič pomoći će vam da ne postanete žrtva pretpostavke da je razumijevanje stručne strane posla sasvim dovoljna kvalifikacija za vođenje poduzeća koje taj posao obavlja, što je glavni uzrokpropasti mnogih poduzeća. Napisan je od srca, u nadi da će vas potaknuti na daljnje izučavanje poduzetničke problematike.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Izdavač

Rifin

Uvez

Meki

Karakter

stručno-popularna

ISBN

Autor

,

Povezane knjige - Naša preporuka