ELEKTRONIČKO NAKLADNIŠTVO? - Naruči svoju knjigu

ELEKTRONIČKO NAKLADNIŠTVO?

Autor: Jakopec, Tomislav; Pehar, Franjo; Velagić, Zoran
Područje: Digitalne tehnologije
Područje: Ostalo
Karakter: znanstvena
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 304
Uvez: Tvrdi

18,45 

Znanstvena monografija koja tematizira različite aspekte nakladničkog fenomena. Rezultat je višegodišnjeg kontinuiranog praćenja promjena u suvremenom nakladništvu te će od velike koristi biti kako praktičarima, početnicima u struci, ali i laicima koje zanima tematika.

SKU: 2058 Kategorije: ,

Opis

O knjizi:

Analizirajući i komparirajući literaturu i praktična istraživanja nakladničkog tržišta, knjiga se dijeli u pet tematskih cjelina. Prva se bavi razvojnim i društvenim kontekstom elektroničkog nakladništva, prikazuje njegov povijesni razvoj i kritički propituje dominantne pretpostavke o ulozi elektroničkih publikacija na globalnom tržištu. Druga cjelina prikazuje i analizira tehnološke razvojne preduvjete e-nakladništva, posebice razvoj formata zapisa elektroničkih knjiga, razvoj čitača elektroničkih knjiga i razvoj računarstva u oblaku i platformi za objavljivanje elektroničkih knjiga.

Treća, četvrta i peta cjelina praktično su usmjerene i tematiziraju nakladništvo elektroničkih knjiga, elektroničkih časopisa i naposljetku izazove vizualnog oblikovanja publikacija u mrežnom okružju.

Izraz elektroničko nakladništvo i upućenoj i posve nezainteresiranoj publici egzaktno i nedvosmisleno otkriva sadržaj ove knjige — ni jedan drugi naslov ne bi toliko precizno zrcalio njezinu temu. Terminološka je korektnost stoga dostatno zadovoljena popratnim upitnikom u naslovu knjige, koji ondje stoji da bi istaknuo kako elektroničko nakladništvo, taj općeprihvaćeni pojam, ne govori mnogo o opsegu i sadržaju pojava koje opisuje.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, ,

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ELEKTRONIČKO NAKLADNIŠTVO?”

Povezane knjige - Naša preporuka