EUROPSKA UNIJA I UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI - Naruči svoju knjigu

EUROPSKA UNIJA I UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI

Autor: Tadin, Hrvoje
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 168
Uvez: Tvrdi

34,84 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 1055 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Knjiga EUROPSKA UNIJA – UNUTARNJE TRŽIŠTE I POREZI, nastala je kao rezultat autorovog dugogodišnjeg istraživačkog rada o zajedničkom unutarnjem tržištu EU-a, te predstavlja priručnik za brže i jednostavnije uključivanja Hrvatske u Europsku Uniju. Proces pridruživanja Hrvatske  Europskoj Unije u završnoj je fazi pa se može očekivati da će 1. srpnja 2013. g. Hrvatska biti punopravni član EU-a. Cilj knjige je da se primjenom znanja iz knjige korisnici/ poduzetnici lakše mogu uključiti na zajedničko unutarnje tržište EU-a, te se upoznati s poreznim sustavima u državama EU-a, s ciljem uspješnijeg poslovanja u državama članicama EU-a. Knjiga je strukturirana  tako da se polazi od njezinog osnovnoga  cilja a to je omogućiti potencijalnim korisnicima  knjige da se što jednostavnije kroz samoučenje i interaktivnu podršku putem HITA-WEB-a obrade sadržaj pojedinog poglavlja u knjizi te ga na najbolji način primjene u vlastitoj praksi poslovanja s poduzećima i institucijama u državama članicama  EU.

Knjiga je podijeljena u deset poglavlja koja predstavljaju programski zaokruženu cjelinu za upoznavanje zajedničkog unutarnjeg tržišta Europske Unije u cilju povećanja konkurentske sposobnosti EU-a. U poglavlju jedan knjige prikazan je proces nastanka i integracija u EU. U poglavlju dva prikazano je zajedničko unutarnje tržište EU-a. U poglavlju tri obrađena je ekonomska i monetarna unija država članica  EU-a jer one imaju zajedničku valutu euro koja omogućuje jednostavnije poslovanje na zajedničkom unutarnjem tržištu EU-a za one države koje imaju euro kao svoju novčanu jedinicu. U poglavlju četiri prikazani su porezi u EU-u. Porezi u državama članicama EU-a su ključni za donošenje odluka u kojoj državi EU-a poslovati i na koji pravno-organizacijski način.

Iz sadržaja:

EUROPSKA UNIJA/ Europska unija – nastanak i integracije/ Institucije Europske Unije/ Pravni akti Europske Unije/ UNUTARNJE TRŽIŠTE/ Zajedničko unutarnje tržište/ Carinska unija/ Sloboda kretanja roba/ Sloboda kretanja usluga/ Sloboda kretanja kapitala/ Sloboda kretanja ljudi/ Tržišno natjecanje u EU/ Zajednička poljoprivredna politika/ EKONOMSKA I MONETARNA UNIJA/ Europska središnja banka/ Euro kao svjetski novac/ POREZI NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU/ Fiskalni sustav EU/ Porezni sustav u državama članicama EU-a/ Porez na dodanu vrijednost/ Posebni porezi – trošarine/ Porez na dohodak/ Porez na dobit/ Porez na imovinu/ Međunarodno dvostruko oporezivanje/ HARMONIZACIJA POREZA/ Harmonizacija poreza/ Harmonizacija poreza na dodanu vrijednost – trošarine/ Harmonizacija poreza na dobit/ harmonizacija poreza na dohodak/ Naglasci porezne harmonizacije/ REGIONALNA POREZNA KONKURENCIJA/ Regionalna konkurentnost/ Porez na dodanu vrijednost/ Porez na dobit/ Porez na dohodak/ Porez na imovinu/ Porezna konkurencija/ MEĐUNARODNE TRANSFERNE CIJENE/ Transnacionalne multinacionalne korporacije/ Transferne cijene/ MEĐUNARODNO POREZNO PLANIRANJE/ Porezno planiranje/ međunarodno porezno planiranje/ DRŽAVE EUROPSKE UNIJE ZA MEĐUNARODNO POREZNO PLANIRANJE/ POJMOVNIK EUROPSKE UNIJE I EKONOMIJE

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Tadin, Hrvoje

Uvez

Tvrdi

Karakter

stručna