Akcija!
MEĐUNARODNA EKONOMIJA - Naruči svoju knjigu

MEĐUNARODNA EKONOMIJA

Autor: Bilas, Vlatka; Grgić, Mate
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 690
Uvez: Meki

387,00 Kn 190,00 Kn

Međunarodna ekonomija pisana je s namjerom da omogući studentima razumijevanje suvremenih globalizacijskih procesa kako bi se lakše uključili u svijet ekonomije i međunarodnog poslovanja!

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Obrađena su klasična područja međunarodne ekonomije (međunarodna trgovina i međunarodne financije) kao i nova područja koja će biti važna u budućnosti (e-trgovina, okoliš i trgovina, kolaboracijska prednost, multilateralna i regionalna liberalizacija i integracije, međunarodne financijske krize, globalizacija i globalne institucije i drugo). Težište je na globalnoj perspektivi i ekonomskom rastu, ali nije zapostavljen povijesni pristup ekonomskom procesu i teoretskom objašnjenju međunarodne trgovine i financija. To omogućuje studentima razumijevanje suvremenih procesa u povijesnoj retrospektivi. Sustavnim prikazom raznih shvaćanja međunarodne ekonomije naglašava se njihova važnost i komplementarnost u objašnjenju suvremenih globalizacijskih procesa.

Iz sadržaja:

Uvod u međunarodnu ekonomiju/ Teorija međunarodne trgovine / Trgovinska politika/ Liberalizacija trgovine i ekonomski razvoj/ Regionalne ekonomske integracije/ Liberalizacija međunarodnoga kretanja kapitala i rada/ Platna bilanca/ Politika unutarnje i vanjske ravnoteže/ Međunarodne financijske krize i zaduženost/ Globalizacija, održivi razvoj i ekonomski rast

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Autor

Grgić, Mate, Bilas, Vlatka

Izdavač

Lares plus

Broj stranica

Uvez

Meki

Karakter

udžbenik

ISBN

Izdavač