PRIRUČNIK ZA POLAGANJE ISPITA ZA OBAVLJANJE POSLOVA INVESTICIJSKOG SAVJETNIKA - Naruči svoju knjigu

PRIRUČNIK ZA POLAGANJE ISPITA ZA OBAVLJANJE POSLOVA INVESTICIJSKOG SAVJETNIKA

Autor: Orsag, Silvije
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 718
Uvez: Meki

62,71  (472,49 kn)

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 358 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Prvi dio: UVOD U FINACIJSKU ANALIZU/ Financijska analiza/ Vrijednost i prinos/ Rizik i neizvjesnost/ Financijska matematika/ Zakonodavni okvir tržišta kapitala/ Institucionalni okvir tržišta kapitala/ Ciljevi financijskog izvještavanja/ Drugi dio: INSTRUMENTI S FIKSNIM PRINOSOM/ Obveznice/ Mjerenje performansi obveznica/ Kamatna imunizacija/ Upravljanje portfoliom obveznica/ Sekuritizacija/ Instrumenti i operacije tržišta novca/ Treći dio: DIONICE I KORPORACIJSKE FINANCIJE/ Uvod u korporacijske financije/ Vrednovanje dionica/ Financijski pokazatelji/ Kriteriji financijskog odlučivanja/ Prognoza novčanih tokova projekta/ Trošak kapitala/ Rizik projekta i upravljačke opcije/ Financijska poluga/ Struktura kapitala/ Emisija vrijednosnih papira/ Četvrti dio: TEORIJA PORTFOLIA/ Moderna teorija portfolia/ Teorije tržišta kapitala/ Mjerenje performansi portfolia/ Izvedenice/ Terminski ugovori/ Opcije/ Peti dio: VREDNOVANJE PODUZEĆA I POSLOVNE KOMBINACIJE/ Procjena vrijednosti imovine/ Procjena profitne snage poduzeća/ Kombinirane metode vrednovanja/ Analiza poslovnih kombinacija

O knjizi:

Ovo je drugo izdanje Priručnika za polaganje ispita za obavljanje poslova investicijskog savjetnika. Prvo izdanje tiskano je ograničenom broju primjeraka za polaznike obrazovnog programa i za samo polaganje,kao priručno sredstvo, ali i pokušaj da se pomogne profesiji investicijskih savjetnika kao i početnoj edukaciji na razini financijskog analitičara i protfolio menadžera.

Drugo izdanje Priručnika za polaganje ispita za obavljanje poslova investicijskog savjetnika koncepcijski i formalno razlikuje se od prvog iako uključuje sve sadržaje svog prethodnika.

Formalna razlika primjećuje se po obimu Priručnika i njegovoj tiskanoj formi. Zbog nedostatka takvih štiva u domaćoj praksi investicijske i općenito financijske industrije, Priručniku se pokušala dati pristupačnija forma, dok je koncepcijski uključen zantno širi sadržaj i podijeljen je u pet dijelova.

Uz svaku od trideset i tri cjeline koja razmatra širok spektar tema vezanih uz financijsku analizu pridodan je i određen popis literature. Priručnik će zbog svoje formalne i sadržajne koncepcije, polaznicima uvelike olakšati pripremu ispita, a od znatne koristi će biti i svim zainteresiranim osobama koje zanima ova tematika.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Orsag, Silvije

Uvez

Meki

Karakter

priručnik