PROMJENE UMA - Naruči svoju knjigu

PROMJENE UMA

Kako digitalne tehnologije utječu na naš mozak
Autor: Greenfield, Susan
Područje: Digitalne tehnologije
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 384
Uvez: Meki

139,00 Kn

Današnji digitalni svijet nudi nevjerojatne mogućnosti za rad i igru. No po kojoj cijeni?

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi

Vodeća neuroznanstvenica Susan Greenfield istražuje utjecaj kibernetičke tehnologije na ljudski mozak. Tvrdi da ulazimo u novo razdoblje promjena uma u kojemu se naš mozak prilagođuje novim okolnostima. Stoga je izazov zajamčiti budućnost u kojoj digitalne tehnologije neće naštetiti mozgu, nego će potaknuti razvoj njegova potencijala.

Glavni cilj Promjena uma jest istražiti različite načine na koje digitalne tehnologije mogu utjecati ne samo na način razmišljanja i druge kognitivne vještine već i na način života, kulturu i osobne težnje. Stoga, osim pregleda stručno recenzirane znanstvene literature, u knjizi ćete pronaći i razmišljanja o različitim proizvodima i uslugama koji bi nam mogli otkriti nastajanje nove vrste mentalnog sklopa, kao i komentare i izvješća iz medija koji su zrcalo društva u kojemu živimo.
Knjiga Promjene uma nosi taj naziv upravo zato što smatram da postoje sličnosti s klimatskim promjenama premda s vremenskim odmakom od nekoliko desetljeća: obje su pojave globalne, kontroverzne, bez presedana i višestrane. Dok izazovi klimatskih promjena zahtijevaju napore na ograničavanju štete, promjene uma mogle bi otvoriti vrlo uzbudljive mogućnosti da dvadeset prvo stoljeće ostvari puni potencijal svakog ljudskog uma kao nikada dosad, samo kad bismo uspjeli raspraviti i osmisliti u kakvom svijetu želimo živjeti ili, još konkretnije, kakvi ljudi zapravo želimo biti.
(Susan Greenfield, iz pregovora knjizi Promjene uma)

“Fascinantno… iznimno pristupačno.”
– INDEPENDENT ON SUNDAY

“Važna knjiga… osobito za one koji se bave tehnologijom.”
– NATURE

“Autorica se služi vlastitim mozgom, a želi da se i mi koristimo svojim.”
– OBSERVER

O autorici

Barunica Susan Greenfield viša je istraživačka suradnica na Lincoln Collegeu Sveučilišta u Oxfordu. Kao znanstvenica, publicistica, komentatorica i nestranačka članica Doma lordova, posvetila se primjeni neuroznanosti na temeljna pitanja kao što su utjecaj tehnologija dvadeset prvoga stoljeća na um, način na koji mozak generira svijest te razvoj inovativnih pristupa neurodegenerativnim bolestima kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest.
Nositeljica je 31 počasne titule s britanskih i inozemnih sveučilišta, brojnih odličja, među kojima su i Commander of the Most Excellent Order of the British Empire u Velikoj Britaniji i chevalier de la Légion d’honneur francuske vlade, počasna je članica Kraljevske liječničke komore, a 2006. godine izabrana je i za počasnu Australku godine. Često gostuje na radiju i televiziji te drži govore na skupovima u organizaciji javnog i privatnog sektora.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

STAKLENI KAVEZ

Kako računala mijenjaju nas

Carr, Nicholas

DIGITALNA DEMENCIJA

Kako mi i naša djeca silazimo s uma

Spitzer, Manfred

KAKO POPRAVITI BUDUĆNOST

INTERNET NIJE ODGOVOR