VODIČ ZA PRIMJENU PDV-a - Naruči svoju knjigu

VODIČ ZA PRIMJENU PDV-a

III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje
Autor: Bakran, Domagoj; Čevizović, Ivan; Cutvarić, Miljenka; Javor, Ljubica; Kalčić, Renata; Sirovica, Kornelija
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 841
Uvez: Tvrdi

70,00 

Priručnikom su obuhvaćene sve izmjene Zakona i Pravilnika o PDV-u zaključno sa zadnjim izmjenama koje se primjenjuju od 1. travnja 2023. godine pa su i autorski tekstovi usklađeni s ovim izmjenama.

SKU: 13692 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Treće, izmijenjeno i dopunjeno izdanje sadržava sve izmjene propisa o PDV-u u prethodnim godinama te zaključno uključuje izmjene Zakona objavljene u Narodnim novinama 33/23., te Pravilnika objavljene u Narodnim novinama 43/23., s napomenama uredništva vezano za izmjene Zakona o PDV-u koje su sadržane u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u koji je u vrijeme dovršavanja redakcije ovoga izdanja upućen u saborsku proceduru na prvo čitanje (datum ulaska u procedure 28. lipnja 2023.) i koje bi odredbe trebale stupiti na snagu 1. siječnja 2024. godine.

Treće, izmijenjeno i dopunjeno izdanje priručnika „Vodič za primjenu poreza na dodanu vrijednost“ podijeljen je u XVII. poglavlja u kojima su dani brojni praktični primjeri obračuna PDV-a vezano za predmet oporezivanja, poreznog obveznika, mjesto oporezivanja, nastanak porezne obveze, poreznu osnovicu i porezne stope, zatim vezano za primjenu poreznih oslobođenja s pravom i bez prava na odbitak pretporeza, uvjete za odbitak pretporeza, povrat poreza, sadržaj računa, prijenos porezne obveze na primatelja isporuke, porezne evidencije te sastavljanje poreznih prijava.

U posebnom poglavlju obrađuju se posebni postupci oporezivanja za male porezne obveznike i putničke agencije. Posebna poglavlja odnose se na oporezivanje nekretnina te porezni status javnopravnih tijela kao obveznika u sustavu PDV-a.

Poseban dio priručnika jesu redakcijski pročišćeni tekstovi Zakona o PDV-u, Pravilnika o PDV-u, Provedbene Uredbe Vijeća 282/2011. te dva provedbena propisa vezano za primjenu poreznih oslobođenja kod uvoza dobara u putničkom prometu te kod primjene poreznih oslobođenja za diplomatska i konzularna predstavništva, institucije i tijela EU te međunarodne organizacije. Priručnikom su obuhvaćene sve izmjene Zakona i Pravilnika o PDV-u zaključno sa zadnjim izmjenama koje se primjenjuju od 1. travnja 2023. godine pa su i autorski tekstovi usklađeni s ovim izmjenama.

Gradivo je obrađeno kroz mnogobrojne primjere s nizom pojašnjenja za obračun PDV-a te vođenja propisanih evidencija koje moraju osigurati porezni obveznici ovisno o predmetu oporezivanja, mjestu isporuke, primjeni posebnih postupaka oporezivanja, pa vjerujemo da će biti praktični vodič za obračun PDV-a kako kod tuzemnih isporuka, tako i u poslovanju s poslovnim subjektima na jedinstvenom europskom tržištu.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, , , , ,

Karakter

Uvez