Apstraktni tipovi podataka i algoritmi - Naruči svoju knjigu

Apstraktni tipovi podataka i algoritmi

Uvod u složenost algoritama i struktura podataka s primjerima pretraživanja i sortiranja 1 dio
Autor: Lovrenčić, Alen
Područje: Digitalne tehnologije
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 435
Uvez: Meki

19,91 

Prvi dio udžbenika nosi naslov „Uvod u složenost algoritama i struktura podataka s primjerima pretraživanja i sortiranja“. Drugi dio najavljen je za tisak 2020. godine.

Opis

O knjizi

U nakladi Fakulteta organizacije i informatike objavljena je još jedna publikacija u nizu Udžbenika Sveučilišta u Zagrebu (Manualia Univesitatis studiorum Zagrabiensis). Autor udžbenika „Apstraktni tipovi podataka i algoritmi“  je prof. dr. sc. Alen Lovrenčić. Prvi dio udžbenika nosi naslov „Uvod u složenost algoritama i struktura podataka s primjerima pretraživanja i sortiranja“. Drugi dio najavljen je za tisak 2020. godine.

 

Iz predgovora

„Osim složenosti algoritama, ova knjiga sustavno obrađuje i dva vrlo značajna problema u računarstvu – problem pretraživanja niza vrijednosti i problem sortiranja niza vrijednosti. Pri tome se u njoj ovim problemima uglavnom pristupa algoritamski, pri čemu se apstraktni tipovi i strukture podataka specijalizirani za pretraživanje i sortiranje ne razrađuju sustavno, iako se spominju binarno stablo pretraživanja i hrpa.“

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Karakter

Uvez