DRŽAVNA REVIZIJA - Naruči svoju knjigu

DRŽAVNA REVIZIJA

Autor: Akrap, Verica; Krasić, Šima; Žager, Lajoš
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 520
Uvez: Tvrdi

44,99 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 663 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

POJAM ULOGA METODE I VRSTA REVIZIJE/ TEMELJNE PRETPOSTAVKE DRŽAVNE REVIZIJE/ ORGANIZACIJA DRŽAVNE REVIZIJE U RH/ NAČELA STANDARDI I VRSTE DRŽAVNE REVIZIJE/ PROCES REVIZIJE/ POVEZANOST DRŽAVE I UNUTARNJE REVIZIJE U JEDNOM SEKTORU/ POVEZANOST DRŽAVNE REVIZIJE I REVIZIJE INFORMACIJSKIH SUSTAVA/ ULOGA DRŽAVNE REVIZIJE U SPREČAVANJU I OTKRIVANJU PRIJEVARE I KORUPCIJE/ ULOGA DRŽAVNE REVIZIJE U PRIVATIZACIJI

O knjizi:

Institucije i poduzeća u javnom sektorupodliježu državnoj reviziji koja revidira sve državne financijske aktivnosti. Pri tome djelokrug državne revizije uključuje financijsku i reviziju učinkovitosti. Drugim riječima, revizijom se utvrđuje iskazuju li financijski izvještaji revidiranog subjekta istinit financijski položaj, jesu li proračinska sredstva utrošena u skladu s planiranim i odobrenim sredstvima, i to na učinkovit i svrsishodan način, te jesu li u poslovanju dosljedno primjenjeni važeči zakoni i drugi propisi.
U tom smislu ova knjiga bavi se problematikom državne revizije kao jedne od temeljnih predpostavki uspješnog upravljanja i odlučivanja u javnom sektoru.
Problematika državen revizije te njeno povezivanje s konceptom upravljanja i odlučivanja nedovoljno je zastupljeno u znanstvenoj i stručnoj literaturi.
Iako postoje knjige koje obrađuju problematiku revizije, ovo je prva knjiga na našim prostorima koja se isključivo bavi državnom revizijom kao jednom od najznačajnijih aspekata cjelokupne revizijske djelatnosti.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

ISBN

Izdavač

Autor

, ,