EKONOMIJA NOVCA, BANKARSTVA I FINANCIJSKIH TRŽIŠTA - Naruči svoju knjigu

EKONOMIJA NOVCA, BANKARSTVA I FINANCIJSKIH TRŽIŠTA

osmo izdanje
Autor: Mishkin, S. Frederic
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 660
Uvez: Tvrdi

69,68 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

Iz sadržaja:
FINANCIJSKA TRŽIŠTA/ Razumijevanje kamatnih stopa/ Ponašanje kamatnih stopa/ Rizična i ročna struktura kamatnih stopa/ Tržište dionica/ Teorija racionalnih očekivanja i hipoteza efikasnog tržišta/ FINANCIJSKE INSTITUCIJE/ Financijske institucije/ Ekonomska analiza financijske strukture/ Bankarstvo i upravljanje financijskim institucijama/ Bankarski sektor: struktura i konkurencija/ Ekonomska analiza regulacije banaka/ SREDIŠNJE BANKARSTVO I PROVOĐENJE MONETARNE POLITIKE/ Struktura središnjih banaka i Sustava federalnih rezervi/ Višestruko kreiranje depozita i određivanje ponude novca/ Odrednice ponude novca/ Instrumenti monetarne politike/ Što središnje banke trebaju raditi/ Ciljevi, strategija i taktika monetarne politike/ MEĐUNARODNE FINANCIJE I MONETARNA POLITIKA/ Devizno tržište/ Međunarodni financijski sustav/ Monetarna teorija: Potražnja za novcem/ IS-LM model/ Monetarna i fiskalna politika u IS-LM modelu/ Analiza agregatne ponude i potražnje transmisijski mehanizmi monetarne politike: dokazi/ Novac i inflacija/ Racionalna očekivanja: implikacije za politiku

O knjizi:
JEDNOM RIJEČJU – NEIZOSTAVAN I NEZAOBILAZAN UDŽBENIK ZA SVAKOG EKONOMISTA
U doba kada gotovo svatko osjeća negativne učinke jedne od najvećih kriza koja je pogodila svjetsko gospodarstvo, a koja svoje izvorište ima u tržišnom neuspjehu, globalnoj povezanosti financijskih tržišta i njihovom utjecaju na realnu ekonomsku aktivnost, tematika koju u ovoj knjizi obrađuje prof. Mishkin ključna je za razumijevanje novonastalih problema te, s druge strane, mogućnosti i ograničenja institucija i nositelja ekonomskih politika koje s tim problemima danas moraju nositi. Problematika koju u knjizi Ekonomija novca, bankarstva i financijskih tržišta obrađuje Frederic S. Mishkin izložena je postupno i vrlo detaljno, s mnoštvom problema i primjera iz prakse koja potvrđuju i nadopunjuju teoretske nalaze. Iznimna vrijednost ovoga udžbenika veže se uz činjenicu da autor omogućuje studentu ili zainteresiranome čitatelju da pojedine aspekte koji se obrađuju u knjizi lako uklopi i poveže s relevantnim cjelinama i poglavljima koje izučava na srodnim stručnim kolegijima ili s problemima i izazovima s kojima se susreće u svome profesionalnom okruženju. Tako se u najnovijem, 8. izdanju, dodatno obrađuju teme poput sukoba interesa, dodani su novi materijali i vježbe vezani uz financijska tržišta i institucije, posebna je pažnja posvećena Europskoj centralnoj banci, tu su i novi materijali o monetarnoj politici i teoriji te se posebno obrađuje sve relevantnije i snažnije kinesko tržište.
Frederic S. Mishkin je ugledni profesor bankarstva i financijskih institucija na Sveučilištu Columbia. Radi i kao pridruženi istraživač u Nacionalnom uredu za ekonomska istraživanja. Doktorirao na MIT-ju, predavao je na Sveučilištima Chicago, Northwestern, Princeton i Columbia. Bio je izvršni potpredsjednik i ravnatelj istraživanja Banke federalnih rezervi u New Yorku te pridruženi ekonomist Federalnog odbora za otvoreno tržište FED-a. Autor je brojnih članaka i knjiga na temu financija.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Mishkin, S. Frederic

Uvez

Tvrdi

Karakter

udžbenik

Izdavač

Mate