FINANCIJSKO RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA PODUZEĆA - Naruči svoju knjigu

FINANCIJSKO RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA PODUZEĆA

Autor: Marković, Ivan
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 201
Uvez: Meki

29,27 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 988 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

TEMELJNA OBILJEŽJA FINANCIJSKE KRIZE, RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA/ FINANCIJSKA OBILJEŽJA BILANCE, RAČUNA DOBITI I GUBITKA I RAČUNA NOVČANIH TIJEKOVA PODUZEĆA/ DIJAGNOSTICIRANJE FINANCIJSKE KRIZE POMOĆU FINANCIJSKIH POKAZATELJA I MODELA S PRIMJENOM NA PODUZEĆU VELEBIT/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA BILANCE/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA RAČUNA DOBITI I GUBITKA/ RESTRUKTURIRANJE I SANACIJA RAČUNA NOVČANIH TIJEKOVA/ POSEBNI OBLICI RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA/ METODOLOGIJA IZRADE I SADRŽAJA PROGRAMA FINANCIJSKOG RESTRUKTURIRANJA I SANACIJE PODUZEĆA

O knjizi:

U svom životnom vijeku poduzeća prolaze kroz faze uspona i padova, dobrog i lošeg poslovanja , prosperiteta i kriza. U vrijeme financijske krize  poduzeća u pravilu ostvaruju negativan financijski rezultat (gubitak), negativne stope rentabilnosti, prezadužena su i insolventna te ne mogu plaćati dospjele obveze, itd.  Zbog toga mnoga poduzeća  propadaju. Financijsku krizu uzrokuju brojni unutarnji i vanjski uzročnici. Unutarnje uzroke krize poduzeća mogu odgovarajućim mjerama eliminirati, dok vanjske ne mogu.

U najnovijoj knjizi prof. Marković  razmatra teoriju i praksu restrukturiranja i sanacije poduzeća. Upućuje na uzroke financijske krize poduzeća koja se reflektira kroz bilancu, račun dobitka i gubitka i račun novčanih tijekova, te se iznose metode njihova dijagnosticiranja.

Posebice su razrađene mjere i financijski učinci restrukturiranja i sanacija pomoću spajanja, pripajanja i podjele poduzeća, prodaja poduzeća, itd. koje se često primjenjuju u svijetu. Na kraju je dana metodologija izrade i sadržaj Programa restrukturiranja  i sanacije poduzeća.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Marković, Ivan

Uvez

Meki

Karakter

stručna