JAVNO-PRIVATNA PARTNERSTVA - Naruči svoju knjigu

JAVNO-PRIVATNA PARTNERSTVA

Načela politike i financiranje
Autor: Yescombe, E.R.
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 380
Uvez: Tvrdi

41,81 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

Iz sadržaja:

Što su javno-privatna partnerstva?/ JPP-ovi – za i protiv/ JPP po čitavom svijetu/ Novčani tok i analiza investicije/ Odluke o investicijama u javnom sektoru/ Nabavljanje i upravljanje ugovorima u javnom sektoru/ Perspektiva investitora iz privatnog sektora/ Projektno financiranje i JPP-ovi/ Financiranje privatnog sektora – izvori i postupci/ Financijsko strukturiranje/ Financijsko omeđivanje rizika/ Kontrola novčanog toka od strane vjerovnika, njihova sigurnost i ovrha/ Mehanizam naknade za usluge/ Procjena rizika i prijenos/ Promjene okolnosti i raskid/ Natjecanje u financiranju, refinanciranje duga i prodaja glavnice/ Alternativni modeli

O knjizi:

U knjizi Javno-privatna partnerstva, načela politike i financiranje E. R. Yescombe fokusira se na praktične koncepte, pitanja i tehnike, pri čemu ne pretpostavlja nikakvo prethodno znanje o politikama ili tehnikama financiranja javno – privatnih partnerstva (JPP-ova).

Tijekom zadnjeg desetljeća financiranje je privatnog sektora kroz javno-privatna partnerstva (JPP-ove) postalo vrlo popularno u cijelom svijetu kao način osiguravanja i održavanja infrastrukture javnog sektora u sektorima poput prijevoza (ceste, mostovi, tuneli, željeznica, brodskih i zrakoplovnih luka), društvene infrastrukture (bolnice, škole, zatvori, društveni smještaj), javnih komunalija (opskrba vodom, obrada otpadnih voda, odlaganje otpada), vladinih ureda te drugih specijaliziranih usluga (poput komunikacijskih mreža ili obrambene opreme).

Javno-privatno partnerstvo, temeljeno na autorovom praktičnom iskustvu i u javnom i u privatnom sektoru, daje pregled ključnih pitanja i uspoređuje međunarodne prakse politika u odlučivanju prihvatiti ili ne JPP i specifičnu primjenu pristupa ovoj politici kroz JPP ugovore, a od čitatelja ne očekuje nikakvo prethodno znanje o projektnom financiranju. Javno-privatno partnerstvo bavi se i s koncesijskim i PFI modelima JPP-ova te omogućava strukturirano uvođenje u ovo područje. Autor se usmjerava na praktične koncepte, pitanja i tehnike, pri čemu ne pretpostavlja nikakvo prethodno znanje o politikama ili financiranju JPP-ova iz međunarodne perspektive prikazuje okvir i razvoj politike JPP-a; pokriva financijske analize, strukturiranje i investiranje u JPP-ove i sa strane javnog i sa strane privatnog sektora.

„Javno-privatno partnerstvo nudi sustavan pregled novog trenda u kojem vlade u sve većem broju očekuju od privatnog sektora izgradnju  upravljanje infrastrukturnim objektima, kao i pružanje specijaliziranih usluga. Tekst obuhvaća širok raspon tema, od vrlo općenite politike s kojom su se susretali javni autoriteti pri razmatranju toga ima li smisla prihvatiti oblike djelovanja kroz JPP-ove, do znatno složenijih tehničkih tema koje uključuju financijske analize, nabavu, financijsko i pravno strukturiranje. Napisana od iskusnog praktičara, rad E. R. Yescombea predstavlja neprocjenjiv i mjerodavan vodič svim stranama uključenima u JPP – od investitora, bankara, poduzeća koja pružaju infrastrukturu i usluge autoritetima javnog sektora do javnosti u najširem obliku, kao glavnom korisniku JPP objekata i/ili usluga. Knjiga će za početnike biti sjajan uvod u poslovanje JPP-ova, kao i vrijedan izvor referencija za sve one koji već imaju iskustvo s ovom temom.”

Mojmir Mrak, profesor međunarodnih financija na ekonomskom fakultetu u Ljubljani, Slovenija

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Yescombe, E.R.

Uvez

Tvrdi

Karakter

stručna