KORPORACIJA - Naruči svoju knjigu

KORPORACIJA

Pataloška težnja za profitom i moći
Autor: Bakan, Joel
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 237
Uvez: Tvrdi

25,22 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

Iz sadržaja:

USPON KORPORACIJE DO PREVLASTI / SVE PO STAROM / STROJ ZA EKSTERNALIZACIJU / DEMOKRACIJA D.O.O. / KORPORACIJE BEZ GRANICA /

 

O knjizi:

Bakanova je knjiga briljantno argumentirani prikaz patološke težnje korporacija za profitom i moći. Taj istaknuti profesor prava i pravni teoretičar tvrdi da korporacija funkcionira u velikoj mjeri poput psihopatske ličnosti čije destruktivno ponašanje ako se ne obuzda – dovodi do nepopravljive štete.
Najmoćnija institucija na svijetu – korporacija – po svim je mjerilima beznadno i neizbježno luda. Korporacija laže, krade i ubija bez grižnje savjesti i bez oklijevanja kad god to služi interesima njezinih dioničara. Ona poštuje zakon samo kada su troškovi zločina veći od dobiti. Društvena odgovornost korporacija može biti samo neiskrena.
Korporacija je istovremeno i dijagnoza i terapija – i bitna lektira za svakoga tko želi shvatiti prirodu suvremenog poslovnog svijeta. Ova knjiga ozbiljan je i pažljiv pokušaj da se opiše svijet u njegovu pravom svjetlu, a ne u svjetlu kakvo nam nude odjeli za odnose s javnošću velikih korporacija.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Bakan, Joel

Uvez

Tvrdi

Karakter

stručna