Opis
Iz sadržaja:
HOTELIJERSTVO KAO GOSPODARSKA DJELATNOST/ Pojmovno određenje ugostiteljstva/ Hotelijerstvo kao gospodarska djelatnost/ Povijesni razvoj hotelijerstva/ Svjetski hotelski lanci i hotelski brendovi/ Obilježja hotelske ponude u RH/ HOTEL KAO POSLOVNI OBJEKT/ Pojam i definicija hotela/ Hotelski traktovi/ Hotelski proizvod/ STANDARDIZACIJA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA/ Standardizacija u ugostiteljstvu/ Hotelski standardi/ RAZVRSTAVANJE KATEGORIZACIJE OBJEKATA U HOTELIJERSTVU/ MINIMALNI UVJETI ZA POSLOVANJE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
O knjizi su rekli:
Knjiga predstavlja nastojanje skupine relevantnih autora da na temelju do sada objavljenih vlastitih knjiga, kao i niza znanstvenih i stručnih članaka, te zakonske regulative, zainteresiranoj domaćoj javnosti prikažu svoju interpretaciju sintetiziranih znanja o primjeni kategorizacije u suvremenoj ugostiteljskoj praksi. Valja istaknuti kako je ovaj udžbenik među prvima takve vrste u nas, jer se u njemu, po prvi puta, na sustavni način, na jednom mjestu, govori o kategorizaciji. Valja, također istaknuti kako je pristup autora problematici na zadovoljavajućoj znanstvenoj, ali istodobno, što je u ovom slučaju također bitno, na visokoj praktičnoj razini.
Prof. Drago Ružić